Eriksen: A kései gól mutatja a karakterünket

A Manchester United középpályása, Christian Eriksen szerint a Vörös Ördögök kései gólja a Chelsea ellen sokat elárul csapatuk karakteréről és szellemiségéről.


A United a Stamford Bridge-en elért 1-1-es döntetlen nagy részében irányító szerepet töltött be, de úgy tűnt, hogy a lefújáskor az elpuskázott helyzetek miatt lesz majd szomorkodás, különösen azt követően, hogy Jorginho büntetőből a hazaiaknak szerzett vezetést a 87. percben.

 

A Vörös Ördögök azonban tovább harcoltak az egyenlítés érdekében, amelynek a hosszabbításban meg is lett az eredménye, amikor Casemiro fejesgóljával pontosztozkodásra tudták menteni a londoniak elleni rangadót.

 

Miután az utolsó percekre lecserélték, így Christian a kispadnál ünnepelt, majd az MUTV-nek tekintett vissza a fővárosban átélt drámai eseményeket követően.

 

"Hatalmas fellélegzést jelentett a hat perccel korábbi eseményekhez képest, amikor büntetőt ítéltek ellenünk, amelyet hatalmas csapásként éltünk meg" - kezdte a dán válogatott játékos a klubmédiának.

 

"De természetesen ez megmutatta a karakterünket, emellett pedig mennyire szép fejes volt."

 

"Bivalyerős fejes volt - egy nagyon erős nyaknak köszönhetően! [mosolyog] Nagyon erős nyakra volt szükség, hogy ilyen erősen tudja megfejelni a labdát onnan és gyönyörű  gól született belőle."

 

A kései egyenlítés euforikus ünnepléssel járó pillanatokat okozott a játékosok és a csapatot idegenbe elkísérő szurkolótábor körében egyaránt, utóbbiak ráadásul együtt is örülhettek övéikkel, mivel a gól éppen az orruk előtt született. 

 

"Szerintem ez az, amiért a szurkolók ott akarnak lenni a stadionban, emellett pedig a játékosok is ennek átélésére vágynak" - tette hozzá Eriksen.

 

"Szórakoztatni és gólokat szerezni akarunk, amelyeket követően együtt ünnepelhetünk a szurkolóinkkal. Mint már elhangzott, ez tökéletes időzítés volt a gólszerzésre a lehető legjobb helyen, az idegenbeli szurkolótábor előtt, így együtt ünnepelhettünk velük."

 

 

Eriksen elismerte, a United könnyebbé tehette volna saját életét és még a mérkőzést is megnyerhette volna, ha az első félidei fölényüket sikerül gólra váltaniuk. 

 

"Azt gondolom, hogy az első félidő nagy részében jól játszottunk."

 

"Helyzeteket dolgoztunk ki és sokkal dominánsabbak tudtunk lenni, mint ők. Szóval igen, szerintem az első félidőben sokkal könnyebbé tehettük volna a saját dolgunkat egy vagy két góllal."

 

Bár eredmények szempontjából nem sikerült tökéletes hetet zárniuk, Christian hiszi, hogy az elmúlt hét nap során lejátszott három mérkőzésükből sokat meríthetnek a Unitednél.

 

A manchesteriek hét közben tekintélyt parancsoló teljesítménnyel rukkoltak elő a Tottenham Hotspur legyőzésekor, míg előtte a Newcastle, utána pedig legutóbb a Chelsea ellen azonban döntetlent játszottak, ez pedig a csapat 14-ese szerint azt mutatja, hogy a megfelelő irányba haladnak Erik ten Hag irányítása alatt.

 

"Mi mindig jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani, mint amit sikerült, ha nem tudunk három meccsből kilenc pontot szerezni, de szerintem összességében büszkék lehetünk arra, amit elértünk."

 

"Szerdán parádés produkcióval rukkoltunk elő, ha pedig ma ezt még fokozni tudtuk volna, az lett volna a tökéletes számunkra, de szerintem jó úton járunk ahhoz, hogy még több örömünk legyen, mint most."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!