Csapathírek a West Ham meccs előtt

Erik ten Hag bízik benne, hogy Donny van de Beek megtalálja helyét a Manchester United csapatában, miután csütörtök este visszatért sérüléséből.


A holland menedzser választási lehetőségei egyre bővülnek a vasárnapi, West Ham elleni mérkőzés előtt, ugyanis 3 Vörös Ördög is, Harry Maguire, Donny van de Beek és Cristiano Ronaldo is visszatértek az első csapatba a Sheriff Tiraspol ellen.

 

Mellettük Alejandro Garnacho is bemutatkozhatott kezdőként is végre, ráadásul a 18 éves argentint választották a meccs legjobbjának a moldovai csapat ellen.

 

Ten Hagnak lesz töprengenivalója a Kalapácsosok elleni meccs előtt, ahogy azt bevallotta a médiának a Sheriff Tiraspol elleni 3-0-ra megnyert mérkőzést követően.

 

"Nagyon boldog voltam, hogy becserélhettem újra Harry-t és Donny-t és perceket adhattam nekik" - magyarázta Erik. "Szükségünk lesz rájuk a következő hetekben."

 

"Donny még egy hete sincs edzésben, ahogy Harry sem. Sok mérkőzést hagytak ki, ezért nagyon örülök, hogy játékperceket tudtam számukra biztosítani, mert mielőbb a megfelelő formába kell kerüljenek."

 

"Vissza kell dolgozniuk magukat, mert ha nekiállunk kielemezni az eddigi szezont, akkor ha elérhetők lettek volna, játszottak is volna."

 

 

"Gólokra van szükségünk és tudom, hogy Donny nagyon jó abban, hogy a helyzetekből betaláljon és a védekezésben is remek."

 

A menedzser elmondta azt is, hogy mindegy kit nevez a kezdőbe, a teljes keretre szükség van. 

 

"Most a West Ham elleni meccsre koncentrálunk, kiválasztjuk a megfelelő csapatot, de van B és C tervünk is, hogy megnyerjük a mérkőzést. Végül is erre van szükségünk, hogy meccseket nyerjünk és ezért nem csak 11 játékosra van szükségünk, hanem az egész csapatra."

 

Ez a Sheriff ellen is bebizonyosodott, hiszen a cserejátékosok, Luke Shaw és Marcus Rashford hozták össze a második találatot a mérkőzésen. A United úgy fejezte be az összecsapást, hogy Rashford Ronaldo partnere volt a támadásokban és mindkét játékos eredményes is volt a második játékrészben. 

 

"Szerintem ma este jól működött Ronaldo úgy, hogy Rashford kicsit mögötte volt. Ennek nagyon örültem és azt kell mondanom, hogy Donny behozatala is jó ötlet volt. Nagyon jól helyezkedett, veszélyes tudott lenni, nagyon jó kombinációnak bizonyult így a felállás."

 

Ten Hag megerősítette azt is, hogy csoportos erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy a Vörös Ördögök sikeresek legyenek.

 

"Minden játékosnak megvan a maga szerepe a keretben. Ezt láthatták Garnacho esetében is. Megvolt a maga szerepe, ahogy Elanganak is a Chelsea ellen. Minden játékosra szükségünk van, minden játékosnak bevethetőnek kell lennie, készen kell állniuk a megmérettetésre és a harcra ezért a csapatért és klubért."

 

Mivel Rashford és Ronaldo is gólt szereztek, Garnacho is remekelt, Maguire és Lindelöf is kiválóan teljesítettek, így biztosra vehető, hogy Ten Hag számára nem lesz könnyű meghozni a végleges döntést, hogy kiket jelöl a West Ham elleni bajnokin a kezdőbe.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Ham

Premier League, 14. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!