Taktikai Másnestábla: világbajnokság 2022 scout kalauz 2. rész

A vb scout kiadás második epizódját tálalnám az Olvasók elé.


Ismétlésként és az Olvasók kedvéért, akik az első, bevezető részről lemaradtak, nézzük meg a Manchester United 4-2-3-1-s felállását. Megpróbáltam az első részben is Ten Hag fejével gondolkozni, vajon mely posztok lehetnek annyira lyukasak a csapaton belül, hogy már a télen pótlásra kerüljön sor? Szerintem a jobb hátvéd posztja sürgető, kellene még egy középső középpályás és egy csatár mindenképp.

 

 

Egyébként apró érdekesség, hogy a Manchester United a legtöbb játékost a világbajnokságra delegáló együttesek között van. Ami amennyire jó hír, annyira rossz is. Hiszen az ő játékperceik a tavasszal fognak igazán hiányozni, amikor is a fáradtságban vagy sérülésben vagy bármilyen a pályán rosszul elsülő megmozdulásban fog kijönni. Legyen szó egy kihagyott helyzetről vagy egy indokolatlan piros lapról, összehozott tizenegyesről. 

 

 

Csapat kiemelt figyelemmel: Hollandia

 

Van egy csapat akit több szempontból is kiemelt figyelemmel fogok követni. Ők pedig nem más, mint Hollandia. Már az edző személye, Louis Van Gaal is csábító számomra. Szerintem ő egyébként nem végzett annyira rossz munkát Manchesterben, mint amennyire ráagatták a csapatára a híres ,,boring boring Man United" jelzőt. Voltak érdekes dolgai, de maga a fegyelem Van Gaal személyisége. Láss csodát, most ismét egy holland edző ül a kispadon. A holland válogatottban több olyan játékos is meghívót kapott, akit egyébként valamilyen úton módon már a Uniteddel szóba hoztak. Sőt, van olyan is, aki nyíltan szeretett volna érkezni az Old Traffordra. Mindenképp érdekes lesz Frimpong (jobbhátvéd), Timber (középhátvéd), De Ligt (középhátvéd), Gakpo (szélső), Simons (középső középpályás), De Jong (középső középpályás) és Memphis Depay személye. Így az Oranjet én kiemelten ajánlom mindenkinek, mert azt a fajta focit, amit Ten Hag képvisel, ezek a játékosok is elsajátították már Hollandiában. Éppen ezért a holland foci következő nagy dobása lehetne, ha nem csak el tudná adni a játékosokat Manchesterbe, de az ottani edző sikerre is tudná őket vezetni. Európa vezető felvásárló klubjai bátrabban nyúlnának ismét a holland nevelő egyesületekhez. Elég csak az Ajax sikereire gondolni a Bajnokok Ligájában, ami a következő nyáron volt számukra az igazán siker, amikor a fél csapatot jó nagy haszonnal ki tudták árusítani. 

 

Védelem

 

Jeremie Frimpong - Hollandia

Maradjunk a holland válogatottnál. Nekem az első számú célpontom a világbajnokságon a Leverkusen jobbhátvédje, Jeremie Frimpong lesz. Az idei szezonban nagyon jó formát mutatott a német bajnokságban, valamint a Bajnokok Ligájában is értékes tapasztalatokat szerzett. A bajnokságban 15 mérkőzésen 5 gólig és 1 gólpasszig jutott. A Bajnokok Ligájában kettő asszisztot vállalt, nem is akármilyen forgatókönyvvel. A Bajnokok Ligája 2. fordulójában ugyanis az Atletico Madrid ellen 0-0-nál érkezett a pálya a 69. percben, majd a 84. és a 87. percben az ő kiszolgálásának köszönhetően győzte le a Leverkusen az Atletit. Akiket egyébként meg is előztek a végén a csoportban, így várhatják az Európa-ligában a folytatást. Utóbbi azért fontos adat, mert így a Leverkusen ha akar, akkor egy jó világbajnoki szereplés esetén tudna pénzt csinálni a jó formában lévő jobbhátvédjéből. A Ten Hag féle fiatalos, holland vonalba abszolút beleillik, hiszen még csak 21 éves, így rengeteg fejlődési lehetőség áll előtte. Egyébként a brit terep sem lenne ismeretlen számára, ugyanis a 2019/20-as szezonban skót bajnok, kupa és ligakupa győztes lett.

 

 

Denzel Dumfries - Hollandia

Maradjunk a holland vonalnál. Egy másik szélső hátvédet néztem ki magamnak, akinek ezúttal nincs köze az Ajaxhoz, sokkal inkább Interhez. Előnye a tapasztalata lenne leginkább, valamint az, hogy az olasz bajnokság pénzügyileg nem tudja felvenni a versenyt az angol bajnokság csapataival. Dumfries is a holland iskolát tanulta, hiszen PSV nevelt játékosról beszélünk. Érdekes lenne az ő igazolása is. Igaz, jó magam is sok holland példát hozok vagy olyat aki az Ajaxhoz köthető, de azért örülnék, ha nem csak ezen a vonalon mozogna a United. Bár ha bevállnak ezek a játékosok, akkor semmi gond nem lenne velük.

Josko Gvardiol - Horvátország

A következő kiszemeltem a védelem közepére illene. A horvát középhátvéd az RB Leipzig csapatában bontogatja szárnyait. Posztján az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező játékosnak tartják. Az idei évben 13 mérkőzésen játszott a Bundesligában és 4 mérkőzésen szerepelt a Bajnokok Ligájában is. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyi játéklehetőséget kap a horvát válogatottban a szemtelenül fiatal középhátvéd. A télen akkor látnék reális esélyt arra, hogy a United akár egy licitet is tegyen érte, ha Maguire távozik. Mivel azonban még nagyon fiatal, ezért maximum egy nagyon jó világbajnoksággal tudná magára még jobban felhívni a figyelmet. Nekem az az érzésem, hogy Ten Hagnak van azért más jelöltje a középhátvéd posztra Gvardiol helyett, azonban mindenképp opcióként ajánlom minden kedves Olvasó figyelmébe az ő játékát.

 

 

 

Jurrien Timber - Hollandia

Az Ajax egyik alapemberét hoztam el nektek következő célpont gyanánt. A nyáron már megkörnyékezte Ten Hag és a United, akkor azonban Louis van Gaal közbeszólt, aki lebeszélte Timbert a váltásról. Többek között a világbajnokság miatt is maradt Hollandiában, hiszen így a Bajnokok Ligájában tudta magát hétről-hétre megmutatni. A lábában idén 14 bajnoki mérkőzés és 6 Bajnokok Ligája mérkőzés már van. Kérdés az, hogy a világbajnokságon milyen messze tud vele jutni a holland válogatott. Timber egyébként szintén nem az idős korosztályt képviseli, mindösszesen 21 éves. Ami az előnye lenne az ő leigazolásának, hogy Ten Hag nagyon jól ismeri, hiszen együtt dolgoztak korábban. Az Ajax csak harmadik lett a Bajnokok Ligája csoportjában, így ha a kieső bevételeket akarják pótolni, akkor szükségük lehet az angolok pénzére. Mindenesetre az Ajax is az Európa-ligában folytatja, így most már a Bajnokok Ligája nem lehet hivatkozási alap a fiatal holland védő maradására. Szerintem ha Maguire-t sikerülne elpasszolni télen, akkor Ten Hag első körben benne látná a pótlását a középhátvéd poszton.

 

 

Középpályások

Frenkie De Jong - Hollandia

Váltsunk egy sorral feljebb, már ami a csapatösszetételt illeti, azonban most még maradjunk a holland válogatottnál. Frenkie De Jong neve nem új keletű a Manchester United életében. A nyáron a Barcelona elfogadta az érte kínált 75 milliós ajánlatot, azonban a játékos nem tudott megegyezni a lelépési feltételekről ($$$) a katalán klubbal, így végül maradt Barcelonában. A spanyol gigász vezeti ugyan a spanyol bajnokságot, amitől azt gondolhatnánk, hogy minden szép és minden jó náluk. Azonban ez koránt sincs így. A Bajnokok Ligájában csak a harmadik helyen sikerült végezni a Bayern München és az Inter mögött, ami az elvi vereségen túl pénzügyileg fáj nekik a legjobban. Az eddig is éppen csak szét nem durranó nadrágszíj hirtelen elszakadt, mert ők a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig terveztek legalább menetelni a szezon előtt. Így azonban jelentős bevétel kieséssel kell, hogy szembe nézzenek. Nem véletlen, hogy Pique-t is sebtiben vissza kellett, hogy vonultassák, egészen elképesztő, hogy valószínűleg nem tudták volna már sokáig fizetni. Éppen ezért minden pénzre szükségük lesz a télen, ami jó néhány távozót jelenthet. Az egyik ilyen távozó pedig De Jong lehet. A holland középpályás akármennyire is Barcelonát választotta Manchester helyett, még mindig opció a Unitednek. Természetesen azért, mert a volt edzője ül a padon és még mindig csak 25 éves. Ami előny még nála, hogy jelentős tapasztalattal bír. Más kérdés, hogy erkölcsileg jó üzlet lenne-e az ő leigazolása a nyári elutasítás után?! Mindenesetre a Barcelona már játszatta középhátvédként és ültette többször a padra is, hogy távozásra bírja.

 

 

Gavi - Spanyolország

Gavit azért veszem ide, mert egy-két oldalon láttam, hogy latolgatták a Manchester Unitedbe való érkezését. A spanyol középpályás beilleszkedésében David De Gea tudna sokat segíteni. Az imént említett pénzügyi problémák miatt elképzelhető, hogy a piacképes játékosai közül is kell kiárusítania a Barcelonának. Ugyan Xavi nem akarja elengedni a fiatal középpályást, azonban a játékos maga sincs teljes mértékben megelégedve a rá szabott szereppel a csapaton belül. Több lehetőséghez szeretne jutni? Nekem egyébként a Barcelonátok ifjú korban kiszakított tehetségekkel egy bajom van, hogy amikor befutnak, rögtön vissza akarnak térni a Camp Nouba. Erre példa Fabregas, vagy az ifjú Pique, de a Manchester City futballistái közül is tért már vissza oda játékos. A legújabb hír, hogy Bernardo Silva kérte, ha a Barca tud érte normális árat fizetni, akkor engedjék el. Mit gondoltok, érdemes lenne egy 18 éves fiatal spanyol játékost a fizikális Premier League-be elhozni?

 

 

Ruben Neves - Portugália

A következő célpontom egy ismert név lesz Ruben Neves személyében. Gyakorlatilag az elmúlt időszakban nem telt el úgy átigazolási szezon, hogy ne hozták volna hírbe a Manchester Uniteddel is. 25 éves portugál középpályásról beszélek, akinek jelentős Premier League tapasztalata van. Ami előny nála még, hogy szinte azonnal megoldást tudna jelenteni a középpályára. Más kérdés, hogy Eriksent ki fogja-e tudni szorítani a csapatból? Állítólag az Arsenal is udvarol neki, így kérőből nem lesz hiány. A Wolves-nál pedig hajlandóak lennének eladni, mert bár most hoztak új edzőt, de jelenleg csak a 20. helyen tanyáznak a Premier Leagueben. Egy esetleges kiesés pedig katasztrofális hatással lenne a klubra, akkor ugyanis a játékosok piaci értéke is töredékére esne vissza. Én kíváncsi leszek rá a világbajnokságon, főleg a Neves - Bruno Fernandes kémiára, ami ennél a párosnál januártól akár Manchesterben is kamatozhatna.

 

 

Youri Tielemans - Belgium

A következő játékos akiről írok pár gondolatot, nem ismeretlen a Premier League fanok számára. Ami miatt azonban ajánlom, az a lejáró szerződése első sorban. A Leicester City tulajdonosai környékén történt a nyáron gazdaságilag egy kis komoly dolog. Gyakorlatilag csak kiárusítottak és nem igazoltak senkit. A belga középpályás szerződése a nyáron lejár, így ha nem akarják, hogy ingyen távozzon, a télen értékesíteni kell. Szerintem nem lenne rossz alternatíva Eriksen mögé. 25 éves, amihez jelentős Premier League tapasztalat is jár, piaci értéke 40 millió euró, aminél jóval kevesebbért is meg lehetne szerezni. Állítólag az Arsenal is monitorozza Tielemans sorsát. Mit gondoltok ár / érték arányban jó választás lenne ?

 

A sorozat második része eddig tartott. A harmadik, egyben befejező részben még két középpályást fogok ajánlani valamint rátérünk a támadókra ! Tartsatok velem akkor is! Addig is használjátok nyugodtan a komment szekciót.

 

források:

https://www.facebook.com/transfermarkt.global/photos/5499651123437993

https://www.instagram.com/p/Ck1b86vu-NC/

https://www.transfermarkt.com/jeremie-frimpong/profil/spieler/484547

https://www.transfermarkt.com/josko-gvardiol/profil/spieler/475959


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!