Keane: Ten Hag nem kezelte jól a Ronaldo-ügyet

Roy Keane kritikával illette a Manchester United menedzserét, Erik ten Hagot azért, ahogyan kezelte a végül Cristiano Ronaldo klubtól való távozásához vezető helyzetet.


Ronaldo a Piers Morgannek adott megosztó interjúját követően a tegnapi napon közös megegyezéssel távozott a Vörös Ördögöktől.

 

A Manchester United kedden este egy 67 szavas hivatalos közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy közös megegyezésre jutottak a 37 éves csatárral szerződése felbontásáról.

 

A TalkTV-ben adott, múlt hét folyamán megjelent két részes interjúban Ronaldo többek között arról beszélt, "elárulva" érzi magát a klub által, menedzserét, Erik ten Hagot pedig "nem tiszteli".

 

A brit ITV-n a világbajnokság során szakértőként dolgozó Roy Keane szerint a holland menedzser kezelhette volna jobban is a kialakult helyzetet.

 

"Én nem gondolom, hogy ez a szituáció nagyszerű menedzselése lett volna" - kezdte a manchesteriek korábbi csapatkapitánya.

 

"Szerintem ez egy nagyon nehéz helyzet volt, de nem hiszem, hogy a menedzser ebből jól jött volna ki."


"Az emberek talán azt mondhatják, letette a névjegyét és a menedzsment része az is, hogy a top játékosokat ugyanúgy kell kezelni. Pedig a top, világklasszis játékosokat másként kell kezelni. Az a gondolat, hogy mindenkit ugyanúgy kell kezelni, nem helyes."

 

"Azt gondolom, hogy ez jobb így mindenkinek. A klubnak mindenképpen. Senki nem akarta, hogy ez az ügy áthúzódjon a szezon második felére is. Ronaldo egyértelműen elvesztette a türelmét. Az emberek azt kérdezik, 'ezzel folt eset Ronaldo népszerűségén a Manchester Unitednél?'. Szerintem közel sem."

 

 

Bár azonnali hatállyal távozott a klubtól, a legfrissebb hírek szerint Ronaldot két Premier League mérkőzésről eltiltották és 50 ezer fontra meg is büntették, amikor egy előző szezonbeli, Everton elleni idegenbeli bajnokin dühében kiütötte telefonját egy kisfiú kezéből.

 

"Szerintem ez már ott lógott a levegőben az elmúlt néhány hónapban" - tette hozzá Keane Ronaldo távozása kapcsán.

 

"Természetesen az interjú volt a fordulópont számára, de ez van, az élet megy tovább."

 

"A Manchester United egy nagyszerű klub, Ronaldo pedig egy kiváló játékos. Ez olyan, mint egy válás egy kapcsolatban. Mindannyian tudjuk, milyen érzés, amikor valakivel megszakad a kapcsolatod."

 

"Valószínűleg már a nyáron távoznia kellett volna, de hogy ennek meghiúsulása a játékos vagy a klub hibája, azt már soha nem fogjuk megtudni. Az új menedzser soha nem igazán akarta őt játszatni, nem lehet Ronaldot perememberként kezelni. Ez nem helyes. Szomorú, de ilyen dolgok előfordulnak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!