Eriksen: Ezért viselem a 14-es számot

A Manchester United középpályása, Christian Eriksen a 14- es mezszámot viseli mióta nyáron megérkezett a Manchester Unitedhez.


Mindig nagy figyelem övezi az új érkezők mezszám választását a csapatnál, ez pedig nem volt másként Eriksen esetében sem, amikor idén júliusban megérkezett a Manchester Unitedhez.

 

Christian korábban, az Ajaxnál töltött időkben a 8-ast viselte a leggyakrabban, a Tottenhamnél töltött, nagyjából 6 és fél év alatt pedig a 23-ast, ám ezek a mezszámok már foglaltak voltak, hiszen Luke Shaw és Bruno Fernandes viseli őket.

 

A 21-es és a 24-es szám is szabad volt, melyeket az Interben és a Brentfordban viselt, ám a dán középpályás végül a 14-es mellett tette le voksát. A szurkolók kérdéseiből összeállított kérdezz-felelek interjúban Melitta kérdésére Eriksen elárulta választásának okát.

 

"Volt néhány elérhető mezszám, amiről listát írtam és végül a 14-est választotta" - mondta Christian arról, hogy a fia segítségével választotta ki a mezszámot, melyben azóta is kiemelkedően teljesít. 

 

Szintén a kérdezz-felek interjú keretén belül beszélt arról is Eriksen, hogy milyen fogadtatásban részesült ő és a családja, amikor Manchesterbe költöztek.

 

"Nagyon jó volt minden. Olyan érzésem van, mintha sokkal régebb óta itt laknék, pedig csak néhány hónapja élünk itt, ez pedig nagyon pozitív" - magyarázta a 30 éves játékos.

 

 

"Otthon érzem magam és a családom is. Úgy gondolom, hogy sikerült beilleszkednünk, megismernünk mindenkit, a futballstílust és az embereket is" - folytatta.

 

"Nagyon jó volt az első néhány hónap."

 

Eriksen jelen pillanatban a 10-es számmal játszik a dán válogatottban a katari világbajnokságon, ahol ma délután játsszák 3. és egyben utolsó csoportmérkőzésüket is.

 

A dánoknak győzelemre van szükségük Ausztrália ellen, hogy esélyük legyen a D csoport első, vagy második helyén végezni, amellyel biztosítanák továbbjutásukat.

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!