Ten Hag: Martial nem bírja a terhelést, erősítésre van szükség

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elismerte, szüksége van a támadószekció bővítésére Marcus Rashford tehermentesítésére, miután Anthony Martial nem képes bírni a rá nehezedő meccsterhelést.


Martialnak zaklatott felkészülési szezonja volt és a sérülésekkel tarkított szezonja eredményeként idén még egyetlen egyszer sem tudott 90 percet a pályán tölteni egy mérkőzésen.

 

Azonban a francia támadó a Vörös Ördögök legutóbbi hét mérkőzésén minden alkalommal pályára lépett, ezeken pedig két gólt is szerzett. Ezek közül a United hatszor győzni is tudott, nagy részben Marcus Rashford parádés formájának köszönhetően, aki legutóbbi öt manchesteri tétmérkőzésén öt gólt és három asszisztot jegyzett.

 

A United legfőbb prioritása egy támadó szerződtetése a januári átigazolási időszakban, amely kapcsán annak a lehetőségét mérlegelik, hogy kölcsön veszik a Burnley támadóját, Wout Weghorstot, aki jelenleg egy másik együttest, a Besiktast erősíti ideiglenesen.

 

Amikor a keddi, Charlton Athletic elleni Ligakupa negyeddöntőt megelőzően arról kérdezték, hogy csapata jelenleg túlzottan is támaszkodik-e Rashfordra, Erik ten Hag így felelt:

"Meg van az oka [hogy Martial miért került lecserélésre a legutóbbi hét mérkőzésén]. Azért történt, mert nem bírja a terhelést. Ez az, amiért egy másik csatár szerződtetésén gondolkodunk."

 

"Ez nem arról szól, hogy ne számíthatnánk rá. A fizikális állapota jelen pillanatban nincs olyan magas szinten, hogy minden harmadik napon 90 percet tölthessen a pályán. Szóval ezt vele egyetértésben kell menedzselnem."

 

"Vékony jégen állunk jelenleg, mert Anthony Martial képességei nagyon fontosak a játékunk szempontjából. A mozgásai, a labdabiztossága, a presszingje, ezekről ne felejtkezzünk el. Szükségünk van egy ilyen profilú játékos által jelentett veszélyességre."

 

"Emellett ebből Marcus Rashford is profitál. Szóval én nem aggódok amiatt, hogy csak Marcus szerez gólt, mert meg vagyok róla győződve, hogy a többi játékos is eredményes lesz."

 

"Nem csak Anthony Martialról van szó, mert Antony is gólt tudott szerezni [az Everton elleni 3-1-es FA-kupa győzelem során]. Bruno Fernandes is több, mint képes az eredményességre, Christian Eriksen az előkészítésekben és a gólszerzésben is jeleskedik. Szóval sok játékosunk van, aki be tud találni az ellenfeleknek."

 

 

Rashford kihagyhatatlanná vált a Unitedből, annak ellenére, hogy a Wolves elleni szilveszteri bajnokin kikerült a kezdőcsapatból, miután elaludt és elkésett egy csapat megbeszélésről.

 

Ezt követően az angol válogatott támadó azonban a kispadról beállva megszerezte csapata győztesgólját a Molineux-ben, Ten Hag pedig elmondása szerint egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy meggondolatlanságára Rashford ilyen választ tudott adni.

 

"Talán kockázat volt [Rashfordot kihagyni], de ha fejlődni akarsz valamiben, ha győztes mentalitást és kultúrát akarsz kialakítani, akkor véleményem szerint ebbe az irányba kell tartani" - tette hozzá.

 

"Ha engedem nekik, hogy fegyelmezetlenek legyenek, hogy ne tartsák magukat az elvárásokhoz, értékekhez és szabályokhoz, amelyeket csapatként együtt határoztunk meg - a stáb és a játékosok közösen - akkor az visszaüthet és a pályán fog az arcunkba csapni."

 

"Mert akkor a pályán sem fognak az ahhoz szükséges fegyelemmel játszani, ami a legmagasabb szintű mérkőzések megnyeréséhez szükséges."

 

"Ha a megfelelő személyiségről, emberről, karakterről van szó, akkor az pontosan így fog reagálni."

 

"Marcusszal kapcsolatban eléggé meg vagyok győződve, mert most már hét-nyolc hónapja ismerem őt. Pontosan arra a reakcióra számítottam tőle, amit mutatott."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!