Ten Hag üzenete Pellistrinek

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag számára biztató volt, amit Facundo Pellistri debütálásán látott.


Az uruguayi válogatott játékosnak, aki hazája képviseletében a világbajnokságon is részt vett, türelmesnek kellett lennie mióta 2020-ban a Vörös Ördögökhöz igazolt a Penaroltól.

 

Két Alavesnél töltött kölcsönidőszakot követően a szélsőnek számtalan sérüléssel kellett megbirkóznia és többször a kispadon ülte végig a mérkőzéseket, de a Charlton Athletic elleni 3-0-s Ligakupa győzelem alkalmával élt bizonyítási lehetőségével a mérkőzés végén csereként beállva.

 

Pellistri nem csak a támadások jobb oldalról történő segítésével, de egy védekezésben bemutatott kulcsfontosságú mozzanattal és több nyugodt labdakihozással is feltűnést keltett. A pontot az i-re debütáló estéjén pedig egy gólpassz tette fel, amikor Marcus Rashfordnak adott egy olyan labdát, amellyel az angol csapattársa Ashley Maynard-Brewer mellett a kapuba lőve alakította 2-0-ra az eredményt.

 

A dél-amerikai középpályás elégedett lehet teljesítményével, amely esélyt nyújthat számára további játékpercek kiharcolására is a csapat előtt álló sűrű időszakot is figyelembe véve.

 

 

"Látom benne a jövőt" - kezdte Ten Hag a lefújást követően.

 

"Nagyon jól teljesít és meg kell még néznünk, hogy mi a legjobb az ő szempontjából. Fejlődik. Az Everton ellen [egy zártkapus edzőmérkőzésen] nagyon elégedett voltam a teljesítményével."

 

"Örültem a világbajnoki produkcióinak is, szóval a fejlődése nagyon jól halad, most pedig beállt és nagy hatással tudott lenni a játékra. Szóval a következő lépéshez azt tudom mondani, 'szép volt Pelli, csak így tovább'."

 

Egy másik interjúban a menedzser így folytatta a játékossal kapcsolatos okfejtését:

"Ahogy már említettem, Pellistri csereként beállt és ez volt a debütálása. Nem töltött hosszú időt a pályán, de élénk volt, jó megmozdulásai voltak és még egy asszisztot is adott a második gól előtt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!