Weghorst a 27-es számú mezben fog szerepelni

A Manchester United bejelentette, hogy Weghorst hányas számú mezt fogja viselni a kölcsönben töltött ideje alatt.


A holland csatár, aki a szezon első felét a Besiktasnál tölötte, szintén kölcsönben a Burnley-től, a 27-es számú mezt kapta.

 

Wout a lelátóról figyelte a hétvégi, Manchester City ellen 2-1-re megnyert bajnokit, az azonban még nem derült ki, hogy a 30 éves játékos szerdán, a Crystal Palace ellen bemutatkozhat-e a Selhurst Parkban.

 

Weghorst pályafutása során még soha nem viselte a 27-es számot. A holland támadó az Emmennél töltött két szezon alatt a 28-ast, majd a Wolfsburgnál, AZ Alkmaarnál és a Burnley-nél is a 9-esben volt látható. A Heracles Almelóban a 19-es, míg a Besiktasnál a 10-es mezben szerepelt. 

 

 

A Unitednél korábban Federico Maceda 2009-2014 között játszott a 27-esben, Wout pedig csupán a 2. támadója a Vörös Ördögöknek, aki 27-esben lesz látható. A brazil vádő, Alex Telles 2020-as érkezését követően öltötte magára ezt a számot és viselte egészen addig, amíg kölcsönben a Sevillahoz került.

 

A mezszámok bevezetésekor Gary Neville volt az első 27-es 1992-1994 között, de a jobb szélső védő ezt követően már a 2-es számú mezt kapta és pályafutása hátralévő részében meg is tartotta.

 

A Vörös Ördögöknél a 27-es mezszámot viselő játékosok között találjuk még a francia Mikael Silvestre-t és a belga Marouane Fellainit is, őket megelőzően pedig az egyetlen United játékos, aki ezzel a számmal játszott, az Terry Cooke volt még az 1995/96-os és az 1996/97-es idény során.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!