Weghorst első Unitedes interjúja

Elkészült Wout Weghorst első interjúja a klubmédiával azt követően, hogy hivatalosan is bejelentették, hogy a 2022/23-as szezon hátralévő részét a Vörös Ördögöknél tölti kölcsönben.


A csatár már jelen volt a szombati manchesteri derbin és a lelátóról figyelte, ahogy Erik ten Hag csapata legyőzi a városi rivális City-t és 3 értékes pontot zsebelnek be.

 

Wout az interjú során beszélt első benyomásáról a klubnál, valamint számos más témáról is.

 

Wout! Üdvözöllek a Manchester Unitedben! Mennyire vagy izgatott most, hogy azt mondhatod, hogy a United játékosa vagy?

"Természetesen nagyon izgatott vagyok. Ez nagyszerű érzés. Különleges volt, amikor az előző héten első alkalommal értesültem arról, hogy érdeklődnek irántam és most nagyon büszke vagyok, máris itt lehetek. A United játékosa vagyok."

 

Mikor tudatosult benne, hogy ez a transzfer összejöhet?

"Picit több, mint egy hete. Először az ügynököm hívott fel. Pont a családommal voltak, akik először megijedtek, mer nagyon ledöbbentem, amikor közölte a hírt. Szóval igen, ez egy különleges pillanat volt és persze nagyon szép is."

 

Hogyan kell helyesen ejteni a neved? A Vout Veghorst megfelelő?

"Igen, elfogadható, megvettem! Hollandul úgy mondanám, hogy Vehr-horst, nem G-vel, de Angliában ez kicsit máshogy van. A Burnley-nél töltött időszakban is Weghorstként ejtették. De ez így rendben van."

 

 

Mi vonzott téged a legjobban a Unitedhez?

"Az, hogy ez nekem jó. Emellett, hogy őszinte legyek úgy gondolom, hogy ez volt a megfelelő pillanat számomra. 30 éves vagyok, megtapasztaltam már a Premier League-t, igaz nem volt olyan sikeres időszak, mint azt reméltem, de nagyon-nagyon várom, hogy visszatérhessek és most Anglia egyik legnagyobb klubjánál fogok játszani. Számomra ez csodálatos, hogy a legnagyobb klubban játszhatok és futballistaként, valamint emberi lényként is azt gondolom, hogy most készen állok. Eljött a megfelelő pillanat, hogy vállaljam ezt a kihívást."

 

Mi az első benyomásod Carringtonról és az Old Traffordról?

"Három napja vagyok itt, de szerintem mindenből a legjobbat adják itt. Az eddigi edzések nagyszerűek voltak és természetesen a derbin is ott voltam. Ez volt az első alkalom, hogy az Old Traffordon jártam és ez az egyik olyan stadion a világon, ahová nagyon szerettem volna eljutni. Szóval ott lenni az Old Traffordon különleges pillanat volt és csodálatos volt a hangulat, illetve minden."

 

Remek mérkőzés volt. A családod is élvezte?

"Igen, a gyerekek is ott voltak, bár szerintem nagyjából 20 percig, ha nézték. Aztán még talán 15 percet beszélgettek velem, utána a párom bevitte őket és jobban tudtam a meccsre figyelni és így a hangulatot is jobban át tudtam élni. Remek mérkőzés volt, szép játék."

 

Korábban szerepeltél már a Premier League-ben, mennyire várod, hogy visszatérj ebbe a bajnokságba?

"Igen és számomra ez még egy lezáratlan ügy. Elsőre nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna és most ki vagyok éhezve arra, hogy megmutassam mire vagyok képes és segíteni szeretnék a csapatnak. Most nagyon jó úton halad minden. Az elmúlt néhány hét, hónap is nagyon pozitívan alakult itt és én pedig szeretnék hozzájárulni a legjobb teljesítményemmel ahhoz, hogy a klub sikereinek részese legyek. Ehhez pedig jó az irány, amerre haladunk."

 

Van olyan játékos a csapatban, akit ismertél mér korábbról?

"Természetesen nagyon jóban vagyok a holland srácokkal, Donny-val és Tyrell-lel. A többieket illetve viszont nem ismertem őket személyesen. Persze, néhányuk ellen játszottam már, de fantasztikusan és nagyon meleg fogadtatásban volt részem az első 3 napom során. Nagyon kedves it mindenki, így senki ne gondolja azt, hogy gondom lesz a beilleszkedéssel."

 

 

Korábban játszottál már a United egykori menedzser, Louis van Gaal irányítása alatt. Milyen tapasztalataid vannak róla mint edző és, mint ember?

"Ő nagyszerű. Számomra ő volt az egyik legjobb edzőm. Egy igazán őszinte ember. Remélem jól mondom angolul, de úgy fogalmaznám meg, hogy nála azt kapod, amit látsz. Nagyszerű kapcsolatunk van, egyedül azt bánom, hogy a világbajnokság eredményesebb is lehetett volna. Nagyon közel voltunk és láthatta mindenki, hogy milyen nagyszerű személyisége van. Számomra ő egy nagyszerű edző."

 

A Burnley-nél töltött időd alatt egy 1-1-es döntetlen során játszottál a United ellen. Mire emlékszel a United szurkolóival kapcsolatban arról a mérkőzésről?

"Igen, emlékszem rájuk. Azt hiszem az volt a 2. meccsem ott és ikszeltünk. Az egy jó eredmény volt számunkra és tisztán emlékszem a hangulatra, ami mellett a pokolian szakadó esőre is. Valójában azt gondolom, hogy az egyik legjobb meccsem volt az Angliában. A hangulat pedig nem csak a Burnley szurkolók, hanem a United szimpatizánsok miatt is eszméletlen volt. Teltházas volt a stadion, ami különleges élmény."

 

Várod már, hogy pályára léphess az Old Traffordon, mint a United játékosa?

"Igen, persze. Ez egyértelmű. Alig várom, hogy megtörténjen. Rengeteg meccs vár még ránk és az alapján, ami tegnap láttam a derbin, már alig várom, hogy megkezdődjenek."

 

Mik a személyes ambícióid a United játékosaként?

"Trófeák. Elég könnyű a válasz. Erről is mesélt nekem a menedzser az elvárások mellett és persze szerepe akarok vállalni ebben, fel akarok mutatni valamit. Ahogy korábban is mondtam, mindent bele akarok adni, hogy a klub sikeres legyen, hogy megnyerjük a meccseket és természetesen a trófeákat is. Még 4 sorozatban vagyunk érdekeltek, az 4 megszerezhető trófeát jelent és ez az egyetlen dolog, ami igazán számít. A Manchester Unitednek trófeákat kell nyernie."

 

Említetted a menedzsert. Mennyire vagy tisztában azzal, hogy mit ért el eddig, találkoztál is esetleg vele, vagy valamelyik csapatával korábban?

"Igen, ő nagyon jó. A holland csapattársak sokat meséltek róla. Hogyan edz, hogyan éli meg a futballt, a győzelmet. Közösen ezek az első napok. Ismerem őt, de soha nem dolgoztunk még így együtt. Szóval számomra ez még új, de már most érezhető, amiről a srácok meséltek. Nagyon várom a közös munka folytatását és, hogy hozzájáruljak a célok eléréséhez."

 

Nagyon jól ment a gólszerzés a Besiktasnál. Szeretnéd ezt itt is így folytatni?

"Nem, itt több gólt akarok szerezni. Csatár vagyok és minden csatár a gólszerzésért él. Ezért dolgozol egész héten keményen, hogy hétvégén meglegyen a jutalmad. Mindenképp szeretnék nagyon eredményes lenni itt. Persze ezalatt azt is értem, hogy mindennel hozzájárulok a kívánt eredmény eléréséhez, de természetesen nekem, mint csatárnak a végén a legfőbb mutatóm a szerzett gólok száma."

 

 

Eddig 4 különböző európai bajnokságban játszottál. Hogyan viszonyulnak ezek egymáshoz?

"A holland Eredivisie után a Bundesligában játszottam. Szerintem mindkettő nagyszerű sorozat. Intenzív és taktikus. A német bajnokság után a Premier League-be kerültem és itt sokkal jobban megéreztem a változást. Egy teljesen más szint. Nagyon magas a tempó, ezért is mondtam, hogy szerintem a világ legjobb sorozata. Most a török bajnokságból jövök, ott is intenzívek a meccsek, de más a tempó. Sikerült jól teljesítenem az elmúlt hónapokban, de alig várom már, hogy újra a Premier League-ben játszhassak."

 

A Burnley-nél töltött időd alatt a Premier League legjobban presszingelő csatárai között voltál. Fontosnak érzed a játékod ezen elemét?

"Igen, úgy gondolom, hogy ez az egyik erősségem. Labda nélkül is képes vagyok nyomás gyakorolni az ellenfélre, végig aktív vagyok és ez a Burnley-nél is soka jelenett. Képes vagyok erre és ez az, ahogy az edző is játszani akar. Agresszív akar lenni, magasan letámadni, hogy a lehető leghamarabb visszaszerezzük a labdát és úgy gondolom, hogy ebben segíthetem a csapatot."

 

Te vagy a 19 holland játékosa a csapatnak és bátran mondhatjuk, hogy a United történetében legendás holland játékosokat találunk. Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Jaap Stam. Követted őket mialatt a Unitedben játszottak?

"Persze! Nekem ők a nagybetűs CSATÁROK! Fiatalként természetesen figyeltem a meccseket, figyeltem, hogy milyen hatással vannak a szurkolókra. Határozottan emlékszem mindenre velük kapcsolatban."

 

Mindig csatárként játszottál profi pályafutásod alatt, vagy voltak más posztok is, ahol bevetettek?

"Igen, mindig csatár voltam."

 

Ki volt a legnagyobb hatással rád eddigi karriered során?

"Ez nagyon jó kérdés. Igazából sosem volt bálványom, de mindig felnézem a nagy csatárokra, figyeltem őket és próbáltam tanulni tőlük. Úgy gondolom, hogy nyitott vagyok a tanulásra és kritikus is magammal szemben, hogy fejlődni tudjak mint futballista és, mint ember is. A szüleim is nagy hatással voltak rám, hiszen kisgyermekből ők neveltek felnőtté. Nagy hatással voltak rám még a legutóbbi 5 évben is. Egy valakit azonban nehezen tudnék megnevezni."

 

A 27-es számot választottad. Miért?

"Utána néztem, hogy mely számok szabadok. Kettőből és hétből kilenc lesz, ami a csatárok mezszáma. Volt egy megérzésem ezzel kapcsolatban, Alex Telles pedig, aki eddig viselte most kölcsönben van. Először megkérdeztem tőle, hogy részéről rendben van-e a dolog. Ezt fontosnak tartottam, de nem volt vele problémája. Valójában viszont azért választottam, mert jó megérzésem volt ezzel a számmal kapcsolatban."

 

A pályán kívül hogyan jellemeznéd magad? Milyen karakter vagy?

"Azt mondanám, hogy nincs különbség. Olyan ember vagyok, akitől azt kapod, amit látsz. Tiszta szívű, érzelmes és alapvetően csendes. Szeretek otthon lenni a családommal, a gyerekekkel. Mindig is úgy éltem, hogy megvoltak a dolgok, amiket el akarok érni, ezért pedig mindig mindent beleadtam, legyen szó akár a futballról, akár az apaságról. Megpróbálok a saját magam legjobb verziója lenni és a lehető legjobb ember."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!