Ten Hag reakciója Eriksen hosszú kidőlésére

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag bővebben is reagált arra a hírre, miszerint Christian Eriksenre sérülés miatt hosszabb ideig nem számíthat majd.


A dán válogatott középpályás egy elkésett Andy Carroll becsúszás következtében a Reading elleni FA-kupa mérkőzésen szenvedett bokasérülést.

 

Bár a vizsgálatok továbbra is zajlanak, az előzetes vélemények alapján Eriksen várhatóan április végéig, május elejéig nem lesz hadrafogható.

 

Mindazonáltal a remény él, hogy Christian időben visszatérhet majd ahhoz, hogy a szezon záró szakaszában játszhasson.

 

A Nottingham Forest elleni Ligakupa elődöntő visszavágót megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján Erik ten Hag így értékelte az eseményeket a sajtó érdeklődésére:

"Természetesen csalódott miatta, ahogy mi is." 

 

"Előfordul ilyen a top futballban, ezzel meg kell küzdeni"

 

 

Ten Hag az Eriksen kiválásával keletkező kihívásokra vonatkozó kérdésekre is válaszolt és úgy tűnt, nem hiszi, hogy a United az átigazolási időszak utolsó napján lépést tenne a mélységi irányító pótlására.

 

"Mint említették is, nagyon nehéz az átigazolási időszak utolsó napján a semmiből előhúzni valamit, illetve az ilyen súlyos sérülésekre se lehet előre felkészülni, de vannak játékosaink a középpályánkon, akik jók és képesek betölteni a keletkezett űrt" - válaszolta újságíróknak.

 

Amikor arról érdeklődtek nála, hogy van-e valaki, aki Christian karakterisztikáját tudná a csapatba hozni, Ten Hag így folytatta:

"Igen, de szerintem teljesen nem lehet betölteni, mert minden játékos egyedi karakterjegyekkel és identitással rendelkezik, szóval egy másik csak másként lesz képes bötölteni azt a pozíciót."

 

"Ez nem jelenti azt, hogy ezáltal kevésbé lennél sikeres, de az eléggé egyértelmű, hogy Christian Eriksen a mi keretünkben egy nagyon magas minőséget képviselő játékos, aki rendelkezik néhány olyan képességgel, amelyet nehéz pótolni. Például a támadóharmadbeli utolsó labdáira gondolok."

 

 

A menedzsert Fred és Casemiro brazil válogatottban sikeres párosáról és arról is kérdezték, képesek lehetnek-e a szezon második felében ezt a Unitedbe is átmenteni.

 

"Már az első mondatában említette, hogy ő együtt játszik Casemiroval a brazil válogatottban, amire azt mondanám, hogy nem éppen a világ legrosszabb csapata."

 

"Rengeteg variációs lehetőség áll rendelkezésükre, de ők mégis gyakran játszanak együtt. Ez pedig elárul valamit Fred kvalitásairól és hogy mit képes hozzátenni a csapata teljesítményéhez."

 

"Már számos alkalommal megmutatta ezt, például a Tottenham Hotspur vagy a Manchester City elleni teljesítményeivel is. Amikor beállt csereként az utolsó [Reading elleni] meccsen, azonnal gólt szerzett. Rengeteg kvalitással rendelkezik. Szerintem Casemiro és Fred nagyon jó párost alkot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!