Weghorst: Csak a győzelem számít

Wout Weghorst izgatottan várja első fellépését a Nou Campban és a holland szerint csak a győzelem az, ami igazán számít.


A Vörös Ördögök a Barcelona ellen lépnek pályára az Európa-liga rájátszásának első mérkőzésén ma este 18:45-kor.

 

Mindkét csapat remekel hazája bajnokságában ebben a szezonban, a Barcelona 11 ponttal vezet a La Ligában, a United pedig továbbra is versenyben van a bajnokságban és mindhárom kupában, köszönhetően annak, hogy a világbajnokság óta csak egyszer szenvedett vereséget.

 

Weghorst - aki debütálhat Erik ten Hag csapatában az európai porondon - élvezi a lehetőséget, hogy kipróbálja magát egy olyan csapat ellen, amely az egész szezonban csak egy gólt kapott hazai pályán a bajnokságban.

 

"Természetesen a Barcelonával vívott két meccs nagyszerű, de végeredményben a győzelemről és a trófeákról van szó. Nem számít, melyik klubban, melyik stadionban játszol."

 

"Még négy fronton vagyunk aktívak és szeretnénk továbbra is versenyben maradni. Éppen ezért manapság csak egy dolog számít, ez pedig a győzelem."

 

"Csütörtökön a Nou Campban, igen, ez egy nagy esemény."

 

A Barcelona és a United korábban 13-szor találkozott egymással, köztük volt három európai kupadöntő, Bajnokok Ligája elődöntők és néhány izgalmas este az Old Traffordon.

 

 

Wout tisztában van a kontinens két legismertebb klubja közötti mérkőzések jelentőségével és a Barca híres stadionjába tett első kirándulása alkalmával szeretné is letenni a névjegyét.

 

"Ismered a történelmet és egy kicsit részese is leszel” – tette hozzá. „Felidézve néhány régi klasszikus pillanatot, ez két igazán nagy klub..."

 

"Őszintén szólva számomra ez a világ két legnagyobb klubja."

 

"Nagyszerű élmény lesz, már nagyon várom. Személy szerint ez az első alkalom, hogy a Nou Campban játszhatom, korábban még nem jártam ott."

 

"Mindig is mondtam, hogy csak akkor szeretnék odamenni, ha játszhatok is. Most már tudok játszani, szóval nyernünk kell.”

 

Bár az Ajax, az Arsenal, a Juventus és a Sevilla is versenyben van, sokan úgy érzik, a Barca-United méltó döntője lenne az Európa-ligának.

 

Weghorst pedig úgy érzi, hogy ennek a párharcnak a nyertese hatalmas lépést tesz előre.

 

"Igen, döntőnek kell tekintenünk. Még mindig versenyben vagyunk, ez két olyan csapat, akiknek valóban megvan az esélye a trófea elnyerésére."

 

"Még korán van, de ahogy mondtam, döntőnek kell tekintenünk és ha továbbjutunk, akkor jó esélyünk lesz a végső győzelemre."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!