Kölcsönjátékos szemle: Fernandez prestoni kötődése

A Manchester United kölcsönjátékosát, Alvaro Fernandezt dicsérte a Preston védője, Bambo Diaby, mivel a 19 éves játékos továbbra is jó teljesítményt nyújt Deepdale-ben.


A Preston szombaton 0-0-s döntetlent játszott a Watforddal a Vicarage Roadon, Fernandez pedig végigjátszotta a 90 percet a megszokott balhátvéd szerepkörben.

 

Diaby, aki középhátvédként játszik a „Liliomfehéreknél”, szoros kapcsolatot alakított ki Alvaroval, mivel mindketten a spanyol ifjúsági rendszerben pallérozódtak.

 

"Mindenre oda kell figyelni, amit ő csinál, de nagyon kedves srác. Mindig vele vagyok, könnyen megértjük egymást, mert mindketten spanyolok vagyunk.”

 

"Amikor a pályán vagyunk, azt hiszem, hasonlóan futballozunk, mert Spanyolországban kezdtük az akadémiákon, így megértjük egymást."

 

 

Nem Fernandez volt az egyetlen kölcsönjátékosunk, aki a hétvégén pályára lépett. Ethan Galbraith és Charlie McNeill a Peninsula Stadionban csapott össze egymással, amikor a Salford City a Newport Country-t fogadta a League Two-ban.

 

Galbraith került ki győztesen, a Salford ugyanis 3-1-es győzelmet aratott. Mindkét United-játékos kezdőként lépett pályára a mérkőzésen, amikor a hazaiak egy gólos hátrányból fordítottak és megszerezték mindhárom pontot. 64 perc után McNeillt lecserélték, Galbraith pedig négy perccel később követte őt.

 

Charlie Savage-t azok után, hogy januárban kölcsönbe került a Forest Green Rovershez februárban a csapat legjobb játékosává választották.

 

A Twitteren Savage így nyilatkozott: "Köszönöm a Forest Green Rovers szurkolók támogatását, élvezetes volt az első hónapom a klubnál."

 

Annak ellenére, hogy szombaton az Accrington ellen idegenben szerzett vezetést csapata, Oliver Casey első félidei kiállítása segített a hazaiaknak a maguk javára fordítani a mérkőzést. A Forest Green 2-1-es vereséget szenvedett, de Savage újra 90 percet játszott.

 

Hannibal a második félidőben állt be a Birmingham City Wigan Athletic elleni idegenbeli 1-1-es döntetlenjén. A tunéziai válogatott játékos a korábbi United-középpályás, Tahith Chong helyére állt be a 69. percben, így a Kékek egy pontot hoztak el a kiesés által fenyegetett Athletic-től.

 

Shola Shoretire is szerepet kapott, a támadó kezdőként lépett pályára a Bolton Wanderersben a Morecambe elleni 0-0-s döntetlen alkalmával. Shola 65 percig volt pályán, majd a második félidőben Elias Kachunga váltotta.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!