Van Persie büszke Malacia fejlődésére

Robin van Persie úgy véli, honfitársa, Tyrell Malacia mindenkit inspirál Hollandiában.


Korábbi támadónk - aki egy évtizeddel ezelőtt, miután megérkezett az Arsenaltól, bajnoki címéhez segítette Sir Alex Ferguson csapatát a 2018/19-es szezonban - pályafutása utolsó idényében a Feyenoordnál szerepelt Malacia mellett.

 

Robin úgy véli, az ígéretes hátvédnek minden nap tanulnia kell Erik ten Hagtól és edzőitől, de lenyűgözte, ahogyan alkalmazkodott menedzserünk stílusához és elvárásaihoz, miközben keményen dolgozik az edzőpályán.

 

"Hiszem, hogy átigazolási-ablakonként kell néhány megfelelő játékost szerezni, és Tyrell Malacia az egyik ilyen" - mondta van Persie a klubsajtónak a közelmúltban Carringtonban tett kirándulása során.

 

"Nem volt igazán ismert, mielőtt ide került.”

 

"Együtt játszottam vele a Feyenoordnál, így tudtam, hogy milyen jó, ezt pedig minden meccsen bizonyítja.”

 

 

"Amikor egyértelmű, hogy mi a feleadat - mindkét oldalon, Diogo Dalot a jobb oldalon, néha Luke Shaw van a bal oldalon, vagy Tyrell - láthatod, hogy pontosan tudják, mit kell tenniük labdabirtoklásban, valamint akkor is, amikor az ellenfélnél van a labda. Ezt nagyon jól csinálja, és nagyon büszke vagyok rá.”

 

"Ő a városomból származik” - tette hozzá van Persie. "Az én klubomból való. Sok fiatalnak ad reményt.”

 

"Most a legmagasabb szinten játszik és a legjobbakkal versenyez. Nemcsak az itteni fiatalokat inspirálja, hanem a holland fiatalokat is, hogy ha jól játszol, akkor van lehetőséged arra, hogy nagyon messzire juss, hogy végül egy olyan csapatban játssz, mint a Manchester United, és én egyszerűen büszke vagyok rá.”

 

"Remélem, hogy tovább fejlődik és sikerre éhes marad, hogy napról napra jobb legyen."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!