Ten Hag: Sancho és Rashford megmutatták karakterüket

Egy büntetőpárbaj nem kellemes élmény és a közelmúltban a Manchester Unitednek sem voltak szép emlékei ezekről.


A Vörös Ördögök két játékosa, Jadon Sancho és Marcus Rashford is tudna mesélni erről a témáról, hiszen a 2020-as Európa-bajnokságon mindketten hibáztak az Olaszország elleni döntőben, ezzel pedig az angolok el is bukták végül az idegek harcát és kellett a megfelelő karakter ahhoz, hogy mindkét játékos tovább tudjon lépni a kudarcon.

 

Ezt követték a közösségi média felületein őket ért támadások, melyek célpontja nem csak a United két fiatalja, hanem Bukayo Saka is volt. Az egész lehangolóan és nyomasztóan hatott, főleg, hogy néhány vendégszurkoló még a későbbiekben is azzal támadta őket, hogy cserben hagyták a hazájukat.

 

Rashford ebben az idényben rengeteg gólt szerzett és a Brighton elleni büntetőjét is magabiztosan értékesítette, ahogy Sancho is, akinek az önbizalmának is biztosan jót tett a találat, mer fontos lenne, hogy az FA-kupa fináléjában, valamint a még hátra lévő bajnokikon a lehető legjobb formába lendüljön.

 

A páros tökéletesen hajtotta végre a büntetőket, ahogy társaik is és végül hiba nélkül minden rúgó bevette Robert Sanchez kapuját.

 

"Tudtuk, hogy korábban hibáztak büntetőt a válogatottban, de azt is, hogy képesek értékesíteni őket" - magyarázta Erik ten Hag a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján. 

 

"Sokat foglalkoztak ezzel és az edzéseken higgadtan és magabiztosan értékesítették a tizenegyeseket."

 

A menedzsernek nem volt kétsége afelől, hogy ők a megfelelő emberek a feladatra és úgy gondolja, hogy ezt a tapasztalatot fel tudják majd használni hasonlóan nagy nyomást jelentő helyzetekben, melyek elkerülhetetlenül szembe fognak még velük jönni pályafutásuk alatt.

 

 

"Szerintem nagyszerű, hogy most megtapasztalták ezt. Ez segíteni fogja őket a jövőre nézve és nem hiszem, hogy habozni fognak" - mondta a holland. "Korábban sem tették, mert nagyon jó lövők."

 

A rendes játékidő alatt Rashford került a legközelebb a gólszerzéshez, azonban Sanchez kapuson nem tudtak kifogni a United támadói. Sancho annak ellenére, hogy nem volt a kezdőben remekül állt be a mérkőzésbe és lendületet adott a csapat támadójátékának.

 

A két fiatal angol bőven kivette részét abból, hogy június 3-án a Vörös Ördögök ott lehetnek az FA-kupa fináléjában és megmérkőzhetnek a városi rivális Manchester City csapatával a trófeáért.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!