Eriksen: Az Old Trafford a TOP4-be repít bennünket

A Manchester United középpályása, Christian Eriksen úgy véli, a Vörös Ördögök hazai mérlege katalizátor lehet ahhoz, hogy a Premier League legjobb négy csapata között fejezzük be a bajnokságot.


Erik ten Hag csapata a Wolverhampton Wanderers elleni 2-0-s győzelmet követően az idei szezon 17 Old Traffordon lejátszott bajnoki mérkőzéséből 13-at megnyert, köszönhetően Anthony Martial és a visszatérő Alejandro Garnacho góljainak.

 

Két hazai meccs van hátra, május 25-én a Chelsea, valamint a szezon utolsó játéknapján a Fulham elleni, de legközelebb a Bournemouthhoz utazunk.

 

A dán játékmester a meccs után az MUTV-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy a hazai formánk mennyire fontos lesz a Bajnokok Ligája-helyért folytatott küzdelemben, de azt is megemlítette, hogy az idegenbeli eredményességünkön is javítanunk kell.

 

"Ez olyasmi, amit mindenképp meg kell tennünk, hogy a szezont erősen, tökéletes hazai mérleggel fejezzük be. Végül természetesen a következő szezonra ugyanolyan jónak kell lennünk otthon és  idegenben is. És akkor egy szórakoztató szezon lesz" - mondta.

 

"Tudjuk, hogy hol tudunk extra pontokat gyűjteni, mert otthon jelenleg nagyon-nagy biztonságban érezzük magunkat.”

 

 

"Persze, amikor két meccset elveszítesz, akkor extra nyomás van rajtad. De megmutattuk a karaktert és a minőséget, hogy ott vagyunk, ahová tartozunk. Csak magunkra fogunk koncentrálni. Számunkra az utolsó három meccsen három győzelemnek kell következnie."

 

A Vörös Ördögök nagyot küzdöttek a győzelemért Julen Lopetegui csapata ellen szombat délután. Ten Hag csapatának sikerült a sípszóig kézben tartania a mérkőzést, és megakadályoznia, hogy az ellenfélnek a 90 perc során egyetlen kapura tartó lövése is legyen.

 

A United Wolves elleni támadójátékáról szólva Eriksen a MUTV-nek elmondta, hogy büszke a csapat által mutatott erőfeszítésekre, különösen a gólkirály, Marcus Rashford távollétét figyelembe véve.

 

A nyitó találat egy jól kidolgozott betörésből született, Bruno Fernandes játszotta át a labdát Antony-nak. A brazil ezután Anthony Martialhoz osztotta a játékszert, aki a kapuba lőtt.

 

Aztán a hosszabbításban Fernandes egy újabb csodálatos labdát adott a csereként beálló Alejandro Garnachonak, aki a kapuba vágta azt, visszatérve ezzel a csapatba.

 

"Mindenki más próbálta kivenni a részét és segíteni, és azt hiszem, ma mindenki, aki pályán volt, mindent megtett. És mindenekelőtt volt néhány hatalmas védése a Wolverhampton kapusának" - tette hozzá Christian.

 

"Ami pedig a többit illeti, szerintem sok esélyünk van arra, hogy gólt szerezzünk. Nem igazán az számít, hogy ki lő gólt, de szép dolog támadni és gólt szerezni. Ez nagyon jó. És látszik a minőség. Ahogy ő [Garnacho] játszik, az visszahozza az önbizalmat. És elfogadom, hogy egy ideig nélkülöznünk kell. És aztán visszajön és gólt szerez. Ez a tökéletes visszatérés."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!