Nagy szezon a tehetséges Malacia számára

A Manchester United legendája, Jaap Stam úgy véli, Tyrell Malacia rendelkezik azokkal a kvalitásokkal, amelyekkel tökéletes helyettese lehet Luke Shaw-nak.


A balhátvéd sérülés miatt kihagyta a 2023-as túrát, de nagy szezonra készül az Old Traffordon, amely a második lesz azóta, hogy tavaly a Feyenoordtól megérkezett.

 

Mivel még ebben a hónapban betölti a 24. életévét, az a közvélekedés, hogy Malacia erősebb lett azzal a tapasztalattal, hogy egy szezont már lehúzott a Premier League-ben, és mivel Shaw-t néha a védelem közepén is használják, kiváló opció lehet Erik ten Hag számára.

 

Stam a közelmúltban a klubmédiának nyilatkozva egyértelműen értékelte honfitársa kvalitásait, és úgy érzi, sokat fejlődött a stílusát és a védekezéshez való hozzáállását illetően.

 

 

"Hát, tudod, nem könnyű neki, mert Shaw van előtte" - mondta Stam. "Shaw is feljebb lépett. Nagyon jól védekezik, és időnként középhátvédként is játszik, de balhátvédként is megy előre."

 

"És ezt szeretjük látni manapság a modern védőkben, különösen a bal-, és a jobb oldalon, hogy támadni is tudjon. Tyrell nagyon jól teljesített Hollandiában a Feyenoordnál, ahol a Unitedhez való csatlakozása előtt játszott."

 

"A szezon elején volt néhány nagyon jó meccse, de aztán volt néhány nagyon kemény is. Az egyik ilyen meccs természetesen a [Manchester] City ellen volt idegenben, az a komoly vereség, amit elszenvedtek."

 

"Azt hiszem, ez egy kicsit elgondolkodtatta őt is" - tette hozzá Stam. "Abban, hogy hogyan közelítse meg az ellenfelet egy bizonyos szituációban. De ő egy fiatal srác, és nagyon-nagyon tehetséges. Van tempója. Minőségi a labdával és tud védekezni."

 

"Kicsit jobban kell figyelnie a helyzetekre, mert ő szeret agresszíven belépni. Időnként szeret kockáztatni is, és néha agresszívnek kell lenni. Be kell lépnie, de néha egy kicsit jobban kell olvasnia a helyzetet, ami szerintem nagyon fontos."

 

"De úgy gondolom, hogy egy megfelelő ember, aki Shaw mögött balhátvédként megállja a helyét. Tudod, amikor Shaw nem tud játszani, vagy amikor Ten Hag más pozícióban használja őt, akkor be tud lépni, és el tudja végezni ezt a munkát anélkül, hogy a menedzser számára kétségessé válna, hogy, hogy tud-e teljesíteni vagy sem."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!