Sir Alex elégedett Ten Hag első szezonjával

Sir Alex Ferguson le van nyűgözve Erik ten Hag első Manchester Unitednél töltött szezonjától és úgy véli, az új szerzemény, Rasmus Hojlund lehet az utolsó hiányzó láncszem a holland szakember csapatának átalakításában.


Hojlund még nem debütált a Vörös Örsögöknél, mert az Atalantától sérülten érkezett, de korábbi legendás menedzserünk reméli, hogy ő lehet az a típusú középcsatár, aki szerinte eddig hiányzott.

 

Ferguson dicsérte a Ten Hag által az elmúlt 12 hónapban felügyelt játékospolitikát, a kapus Andre Onana és Hojlund potenciálisan kiegészíti meglévő, tapasztalt magját a csapatnak.

 

"Szerintem Ten Hag fantasztikus munkát végzett. Megragadta, és hozta a saját játékosait, és ha a középcsatárt gyorsan felkészíti, akkor szerintem nagyon jó csapata lesz" - mondta Sir Alex az amerikai NBC-nek adott pálya melletti interjújában a Wolves elleni 1-0-s győzelmünk előtt.

 

"Ez az, ami igazán hiányzott nekik - egy középcsatár - az elmúlt években. A csapat többi része, az összetétel nagyon jó. Nagy tapasztalat van a védelemben Varane-nal és Martinezzel, és a középpályán Eriksennel és Casemiroval, szóval ott van egy alap."

 

"Az alapokat mindig a kapusod és a középcsatárod teszi teljessé. Az új kapus nagyon atletikus, az új középcsatár pedig remélhetőleg gyorsan formába lendül."

 

 

Sir Alex mindent tud arról, mi kell ahhoz, hogy valaki a Manchester United játékosa legyen, és elmondta, hogy az Old Traffordra érkezőknek fel kell készülniük a munkával járó hatalmas megmérettetésre.

 

"Nincs értelme idejönniük, ha nem értik, mit jelent az elvárás. Ennél a klubnál hatalmasak az elvárások" - tette hozzá.

"A játékosok legtöbbje, akit az én időmben vásároltunk, elfogadta ezt. Nincs értelme egy ilyen klubhoz jönni, ha nincs saját elvárásod és felelősséged a saját teljesítményed iránt. Szerintem nagyon fontos, hogy  amikor valakit szerződtetsz, akkor tényleg fel kell ismerned, hogy mit veszel. Ez nagyon fontos."

 

"Amikor a megvásárolni kívánt játékosokat kerestük, sokáig figyeltük őket. Nem egyik napról a másikra történt. Utánajártunk, és biztosak voltunk benne, hogy ők a megfelelő típusok a klubunk számára."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!