Ten Hag mélységi szerepkörben számít Mountra

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elismeri, hogy Mason Mountnak kis időre lesz szüksége, mire hozzászokik ahhoz, hogy mélyebben játszik új csapata középpályáján.


A Chelsea-től érkezett nyári igazolás esetében az várható, hogy mélyebb helyezkedő szerepkörben fog játszani, mint tette azt a Stamford Bridge-en, azonban minden szükséges képességel rendelkezik azt illetően, hogy a Ten Hag által elképzelt játékrendszerben hozzá tudjon járulni ahhoz, hogy a United idén is trófeákért lehessen harcban.

 

A holland menedzser Christian Eriksen tavaly nyári megérkezéséhez hasonlította ezt a helyzetet, amikor a dán válogatott játékosnak finomhangolnia kellett játékán ahhoz, hogy aztán csapata középpályájának kulcsfontosságú tagjává váljon első manchesteri szezonjában.

 

Mount hétfőn este, a Wolverhampton Wanderers 1-0-s legyőzésével végződött szezonnyitó bajnokin mutatkozott be tétmérkőzésen a Vörös Ördögök színeiben, szombaton kora este pedig Londonba visszatérve, a Spurs ellen következhet számára a második fellépési lehetőség.

 

"Szerintem képes [mélyebb szerepkörben játszani]" - mondta a menedzser nyári szerzeményéről.

 

"Már a felkészülési szezon során is láttunk erre példát, de mint már említettem, a játékunk számos aspektusán dolgoznunk kell, amelyekbe beletartozik a középpályánk és az ottani kooperáció is."

 

"Biztos vagyok benne, hogy rendbe fogjuk tenni ott a dolgokat, ez azonban nem megy egyik pillanatról a másikra. Ha ennyire egyszerű lenne, akkor mindenki ezt tenné."

 

 

Mount az angol válogatottban is előrébb tolva szerepelt és jól ismertek a presszingelési képességei is, Ten Hag azonban határozott tervekkel rendelkezik, amikor arra terelődik a szó, hogy miként lehet a legjobb teljesítményt kihozni a 24 éves játékosból.

 

"Amikor az előző szezonban megérkezett Christian Eriksen, akkor ugyanez volt vele a helyzet" - tette hozzá.

 

"Életében először mélyebb szerepkörben játszott és Christian esetében pontosan ugyanaz volt az ambíció, mint most Masonnnél."

 

"Ő pedig sokkal multifunkcionálisabb szeretne lenni. Én is ilyen szemmel tekintek a futballra, de mint már említettem, ez nem megy egy nap alatt. Ez egy folyamat, amin át kell esnünk, de ő kimagasló játékintelligenciával rendelkezik."

 

"Jó technikai képességei vannak és nagyon jól lát a labda birtokában. Tudja, hogy miként kell megjátszani. Azt se felejtsük el, hogy milyen dinamika van a játékában. Ahogyan a mentalitását se. Szóval minden szükséges dologgal rendelkezik ahhoz, hogy sikerüljön neki."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!