Erik Mount várható fontos szerepéről

Erik ten Hag elégedett azzal, ahogyan Mason Mount hozzájárult csapata teljesítményéhez mióta visszatérhetett sérüléséből.


A Vörös Ördögök újdonsült 7-ese a Wolves és a Tottenham elleni első két mérkőzésen kezdő lehetett a szezonban, de egy sérülés következtében a következő öt tétmérkőzést kihagyni kényszerült az angol válogatott játékos.

 

Múlt héten, a Crystal Palace ellen 3-0-ra megnyert Ligakupa mérkőzésen Mount ismét a kezdőcsapat tagja lehetett és nagyon energikus játékkal rukkolt elő.

 

Emellett kezdett a Palace elleni vesztes bajnokin és az e heti, Galatasaray ellen elbukott Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen is és bár ezek az alkalmak csalódással végződtek, az ő játéka a pislákoló fényt jelentette az alagút végén.

 

A Brentford elleni, szombat délutáni bajnokit megelőzően Erik ten Hag arról értekezett, mit hoz Mount csapata játékába.

 

"Nagy részt vállhat [abból, amit itt szeretnénk elérni]" - kezdte a holland szakember.

 

 

"A játékunkból az előkészítésekben, a kapcsolatok megteremtésében és a támadó szekció játékba hozásában tudja kivenni a részét."

 

"Rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy energiát kölcsönözzön és kombinatív játékkal segítse a labdát eljuttatni a támadókhoz."

 

Bár láthatóan első sorban a támadásépítésekben vállalt szerepét emelte ki menedzsere, de nem csak ott nyűgözte le őt a 24 éves játékos.

 

"Emellett a védekezésbe való átmenetek során, presszingben és védekezésben is nagyot dolgozik. Már most nagyon fontos játékosunkká vált, mert rengeteg erőfeszítést tesz a csapat érdekében."

 

"Ha sikerül javítanunk a csapaton belüli kapcsolatokon és összjátékon, akkor ez még hangsúlyosabbá fog majd válni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brentford

Premier League, 8. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!