Ten Hag: Mount képes lehet a különbséget jelenteni

Nem titok, hogy a Manchester United menedzsere, Erik ten Hag nagyra tartja középpályását, Mason Mountot.


A korábbi Chelsea-játékos volt a manchesteriek első nyári szerzeménye, aki rögtön meg is kapta azzal együtt járó hatalmas felelősséget, hogy új állományhelyén az ikonikus 7-es számú mezt viselheti.

 

Miután a szezon második, Tottenham elleni tétmérkőzésén sérülést szenvedett, egészen a szeptemberi, Crystal Palace elleni Ligakupa mérkőzésig nem állhatott rendelkezésre, amelyet követően úgy tűnt, hogy élesen és az új környezetéhez egyre inkább hozzászokva tért vissza a keretbe.

 

A hétvégi, Manchester City elleni városi rangadó kiváló lehetőséggel kecsegtet a 24 éves játékos számára ahhoz, hogy már Unitedes karriere korai szakaszában azonnal hőssé váljon, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Erik ten Hag pedig szívesen beszélt az angol válogatott középpályás csapaton belüli képességeiről.

 

"Szerintem minden egyes mérkőzésen profitálhat a játékunk abból, ha Mason Mount a pályán van" - kezdte a holland menedzser pénteki sajtótájékoztatójának második felében.

 

 

"Nekem nincsen semmilyen aggodalmam azt illetően, hogy a csapatba tegyem őt. Rengeteg mérkőzésen volt kezdő vagy állt be csereként."

 

"Az előző [FC Copenhagen elleni] mérkőzésen nem játszott, de ő egyértelműen olyan játékos, akivel tervezünk vasárnap, mert mint említették, ő rendelkezik olyan képességekkel, amelyek nagyon hasznosak lehetnek számunkra a City ellen."

 

Annak ellenére, hogy Unitedes karriere sérülése miatt nem indult zökkenőmentesen, Mount már eddig is több alkalommal meg tudta csillogtatni technikai tudását, egy ilyen képességgel rendelkező játékos pedig akár a különbséget is jelentheti Pep Guardiola legénységével szemben.

 

A Vörös Ördögök 7-ese produkált már emlékezetes mérkőzést a City-vel szemben, ugyanis a 2021-es Bajnokok Ligája döntőjében ő adta a gólpasszt Portoban Kai Havertz-nek, az 1-0-ra megnyert találkozón.

 

Ugyanilyen kreatív villanásban reménykedik most mindenki Manchester vörös felében is annak érdekében, hogy minden sorozatot figyelembe véve egymás után negyedik győzelmüket is megszerezhessék.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League, 10. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!