Miért jött le Casemiro a szünetben

Casemiro erőnléti állapota volt a beszédtéma Erik ten Hag mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján, a Manchester United Newcastle United elleni Ligakupa-vereségét követően.


A brazil - aki a vasárnapi, Manchester City elleni Premier League derbiről hiányzott - a Szarkák elleni hazai mérkőzésre nemcsak visszatért a keretbe, de megkapta a csapatkapitányi karszalagot is.

 

Az eredeti kapitány, Bruno Fernandes eközben a cserék között szerepelt, mivel Ten Hag néhány változtatást eszközölt – egészen konkrétan hetet – a hétvégi kezdőcsapathoz képest.

 

Casemiro azonban csak az első 45 percben játszott, amely alatt a Newcastle 2-0-s előnyt épített ki Miguel Almiron és Lewis Hall szép góljainak köszönhetően. Tizennyolcas számú játékosunk baját egy sárga lap is tetézte, amelyet Joe Willock elleni szabálytalanságért mutattak fel.

 

Amikor a sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy Casemiro miért nem lépett pályára a második félidőben, Ten Hag azt válaszolta: "Megsérült."

 

"Közvetlenül a félidő előtt sérült meg. Ezért kellett lehoznunk őt."

 

 

Az ideiglenes kapitányt Sofyan Amrabat váltotta, míg Aaron Wan-Bissaka Diogo Dalot helyére lépett pályára a második félidő elején.

 

Wan-Bissaka a szeptember 16-i, Brighton & Hove Albion elleni Premier League-meccs óta először szerepelt, és bár ez erősíti Ten Hag védekező opcióit, úgy tűnik, a középpálya - Casemiro állapota miatt - ismét embert veszített - legalábbis a hétvégi, Fulham elleni élvonalbeli kirándulásra.

 

A United menedzsere arra a kérdésre, hogy a brazil a november közepi, válogatott szünetig eshet-e ki, így válaszolt: "Erre most nem tudok választ adni."

 

"Várnunk kell 24 órát, de úgy gondolom, hogy szombatra biztosan kiesik."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!