Kétségek a dán duóval kapcsolatban

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elismerte, hogy Christian Eriksen és Rasmus Hojlund szereplése kétséges lehet a dán válogatott mérkőzésein.


A Luton Town ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen mindkét dán lejött a pályáról, a találkozó egyetlen gólját egy másik skandináv, Victor Lindelof szerezte.


Eriksen sérülése után azonnal lejött, míg Hojlund kezelés után folytatta, de aztán Anthony Martial érkezett helyette, a Vörös Ördögök pedig otthon tartották a három pontot.

 

Dánia a hónap végén Szlovénia (november 17-én, pénteken) és Észak-Írország (november 20-án, hétfőn) ellen játszik kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt, hogy kijusson a németországi kontinenstornára.


Észak-Írország Jonny Evanst nélkülözi, és kérdéses, hogy klubbéli csapattársai játszhatnak-e Belfastban, a dánok jelenleg a második helyen állnak a H csoportban.


"Ebben a pillanatban nem tudok erről semmit mondani, nem tudom" - mondta Ten Hag a sajtótájékoztatón, amikor Hojlund helyzetéről kérdezték. "Elvégezzük a vizsgálatokat, és 24 órát kell várnunk az eredményekre. Tehát 24 órát adunk az orvosi csapatnak, hogy megnézzék, mi a probléma, ha van probléma."


"Nem akarunk egyetlen játékost sem nélkülözni. Ott van Christian Eriksen is. Ilyen a szezonunk ebben a pillanatban - annyi sérültünk van. De ezért van egy csapatunk. Már sokszor beszéltünk erről. De természetesen ha kiesik a rutin a csapatból, megváltozik a játékmód. De remélhetőleg a játékosok visszatérnek, és ezek az újabb sérülések nem túl súlyosak."

 

 

Eriksenre rátérve így válaszolt: "Meg kell tennünk az értékelést, fel kell állítanunk a diagnózist, a következtetést, és akkor tudni fogjuk, hol tartunk."


Amikor a Bein Sports konkrétan megkérdezte, hogy a párosnak ki kell-e hagyni a dán válogatott mérkőzéseit, Erik ismét azt sugallta, hogy ezt még korai lenne megmondani.


"Lehetséges" - ismerte el. "De most még nem tudok megfelelő értékelést adni. Várnunk kell, aztán meglátjuk, mi lesz a végkövetkeztetés."


Aaron Wan-Bissaka betegség miatt nem állt rendelkezésre a Luton elleni meccsen, míg Luke Shaw és Amad reményei szerint hamarosan visszatérhet.


"Azt hiszem, igen, egy-kettő játékost visszakapunk" - mondta Ten Hag a szünet utáni időszakra utalva. "És remélhetőleg Hojlunddal és Eriksennel sem lesz túl nagy baj."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!