Bemutatták az új idegenbeli mezt!

A Manchester United bemutatta új idegenbeli mezét, mely igen feltûnõ, kék-fekete összeállításban készült el. A mezt a klub legismertebb kupagyõzelmei közül kettõ ihlette, az 1948-as FA Kupa döntõ és az 1968-as BEK döntõ.


Az új idegenbeli mez alapszíne királykék lesz, amin fekete csíkok lesznek, valamint a póló ujján is a sötétkék, fekete kombináció lesz jelen. A dressz mindkét ujján pontosan 11 csík található, ami reprezentálja a United pályára kifutó játékosait.

 

A mez mintája egy korábbi idegenbeli mez, mely fehér és piros csíkokból állt és a klub 1932 és 1939 között használta. A hazai mezt is egy régebbi ihlette, az 1993/94-es összeállítás.

 

 

A nadrág teljesen fekete, csupán a hátulján található meg 11 sötétkék csík, ahogy a mezen is a fekete csíkok. A zokni teljesen fekete, amin egy fehér ördög lesz látható a klub címerébõl és a zoknik felsõ részén egy, a mezzel azonos színû csík.

 

Az új idegenbeli mez a Nike úttörõ ötlete alapján újrahasznosított poliészterbõl készült - elsõ alkalommal történt, hogy a nadrágot és a mezt is ugyanezzel az eljárással készítették el. Egy teljes mez elkészítése 13 mûanyag palackot vett igénybe, csökkentve ezzel az energiafelhasználást 30%-kal.

 

A mezt a Manchester United hivatalos oldaláról mától már meg lehet rendelni.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!