Amrabat csapata kiesett az Afrikai Nemzetek Kupájából

Sofyan Amrabatot kiállították, a Manchester United középpályásának álma pedig, hogy Marokkóval megnyerje az Afrikai Nemzetek Kupáját, a Dél-Afrikától elszenvedett 2-0-s vereséggel szertefoszlott.


Miután tavaly Katarban világbajnoki elődöntősök voltak, az Atlasz Oroszlánjai a saját kontinensükön is esélyesek voltak a továbbjutásra. Egyik legjobb támadójuk, Hakim Ziyech nélkül azonban nem tudták feltörni a legjobb 16 közé jutásért küzdő ellenfelüket, ehelyett a második félidőben két gólt kaptak.

 

A nyitó gólt Evidence Makgopa szerezte az 57. percben, amikor a VAR végül megerősítette, hogy a támadó nem tartózkodott lesen.

 

A mérkőzés izgalmas végjátékában a videós rendszer még kétszer lépett működésbe, először a 85. percben adta meg a lehetőséget Marokkónak, hogy vissza jöjjön a meccsbe, amikor Mothobi Mvalát látták szabálytalannak, mert kézzel blokkolta Ayoub El Kaabi lövését.

 

 

A lehetőséget azonban Achraf Hakimi elpuskázta, a pontrúgás a keresztlécen csattant. És miközben a favoritok továbbra is az egyenlítésért küzdöttek, Amrabat egyedül maradt hátul, és faultolta Teboho Mokoenát, amikor az ellenfél 2-0-s vezetéssel fenyegetett.
A United középpályását leküldték második sárgával - korábban, a 64. percben már kapott egyet. Amikor azonban a játékvezető visszanézte az esetet, azonnali pirosra változtatta a büntetést.

 

További hidegzuhany következett, amikor Mokoena az ebből elvégzett szabadrúgásból a kapuba lőtt, ezzel megpecsételve Dél-Afrika helyét a negyeddöntőben. Most arra készülnek, hogy szombat este a Zöld-foki szigetekkel - ahol a Vörös Ördögök korábbi szélsője, Bebe játszik - találkoznak, míg Amrabat csatlakozik klubtársához, Andre Onanához, aki a 16 között búcsúzott a tornától.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!