Amrabat Marokkója döntetlent játszott

A Manchester United középpályása, Sofyan Amrabat végigjátszotta Marokkó 1-1-es döntetlenjét a Kongói Demokratikus Köztársaság ellen az Afrikai Nemzetek Kupáján vasárnap délután.


Négyes számú játékosunk lenyűgözően erősítette nemzetének középpályáját, de a San-Pedróban rendezett, szórakoztató mérkőzés után kénytelenek voltak megosztozni a pontokon, annak ellenére, hogy az első félidőben vezetést szereztek.

 

Ez azt jelenti, hogy az Atlasz Oroszlánjai négy ponttal léptek az F csoport élére, és továbbra is közel állnak a továbbjutáshoz a második mérkőzést követően, miután múlt szerdán megnyerték nyitómeccsüket Tanzánia ellen.

 

Alig hat perccel a találkozó kezdete után Marokkó szerzett vezetést, amikor a Paris Saint-Germain játékosa, Achraf Hakimi a hálóba talált, és ezzel megnyitotta a gólok sorát.

 

Az első félidőben Amrabat nemzeténél volt a labda és a lehetőségek többsége, de nem sikerült nekik minden, és nem sokkal a szünet előtt büntetőt ítéltek ellenfelének, miután a VAR az ellenőrzést követően kezezést látott. A Galatasaray csatára, Cedric Bakambu lépett elő, de csak a kapufára tudta lőni a labdát.

 

 

A második félidőben mindkét félnek jó lehetőségei voltak arra, hogy gólt szerezzenek, de Kongó volt az, amely eredményes tudott lenni. Nem sokkal a kispadról való beállása után Silas - aki a Bundesliga-csapat Stuttgart játékosa - egy gyors támadás végén egyenlített.

 

Egy olyan mérkőzésen, amelyen a két félidő vége összesen legalább 18 perces hosszabbítással bírt, mindkét fél úgy tűnt, hogy mindent belead a nagy melegben, de a mérkőzés döntetlennel véget ért.

 

Három ponttal Amrabat és társai bejutottak volna a legjobb 16 közé, bár a szerdai, Zambia elleni harmadik - és egyben utolsó - csoportmérkőzés előtt továbbra is jó esélyük van a továbbjutásra.

 

Ezt megelőzően folytatódik a United képviselete a tornán, amikor Andre Onana Kamerunja kedden Gambiával játszik egy fontos, C csoportbeli mérkőzésen. Onana válogatottja még nem nyert a tornán, de továbbra is versenyben van a továbbjutásért.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!