Csapathírek a West Ham meccs előtt

Erik ten Hag részletesen elemezte kerete állapotát a vasárnapi, hazai pályán megvívandó West Ham United elleni bajnokit megelőzően.


A Vörös Ördögök 2024 második hazai mérkőzésen fogadják majd fővárosiakat az Old Traffordon, miután csütörtökön este, drámai küzdelemben 4-3-as győzelmet arattak a Wolves otthonában.

 

Marcus Rashford nem csak visszatért a kezdőcsapatba, de ő is kezdte meg a gólgyártást, a menedzser pedig arról számolt be, hogy Martinezt csak elővigyázatosságból cserélte le, még akkor is, ha aa középhátvédet a meccs későbbi perceiben jeges borogatással a bal lábán kapták is a kamerák lencsevégre.

 

A Molineux-ben Andre Onana váltotta Altady Bayindirt a kapuban, míg a másik Afrikai Nemzetek Kupája résztvevő, Sofyan Amrabat a hétvégén tér vissza a csapathoz miután Marokkó búcsúzott az Elefántcsontparton rendezett kontinenstornától.

 

"Sofyan szombaton áll újra edzésbe" - kezdte Ten Hag a Kalapácsosok elleni bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"Ty [Tyrell Malacia] és Mason Mount visszatérésére nem számítok, de szerintem Victor Lindelöf már jó úton jár hozzá. Szerdán a csapattal együtt edzett, de még meg látjuk, hogy miként alakul az állapota a továbbiakban."

 

"Aaron Wan-Bissaka szintén közelít ahhoz, hogy újra számíthassak rá. Hamarosan bevethető lehet, de nem gondolom, hogy vasárnapra olyan állapotban lesz. De ez még közel se biztos. A lábszárával van problémája."

 

 

Lágyék műtétjét követően Anthony Martial továbbra sem hadra fogható, de remélhetőleg hamarosan sokkal jobb lesz a helyzet sérülés fronton.

 

Mount esetében Ten Hag szimpátiájának adott hangot a nyári átigazolás felé, aki a novemberi, Luton Town elleni hazai bajnoki óta nem állhatott rendelkezésére. Azonban várhatóan az angol válogatott középpályásnak is jutni fog szerep a szezon hátralévő részében.

 

"Szerintem a szezon második mérkőzése óta szenved" - tette hozzá a menedzser.

 

"Aztán egy rövid időszakra visszatérhetett, majd újra sérülést szenvedett. Ez természetesen nem túlzottan jó dolog."

 

"Nagyon csalódást keltő időszak ez számára, én pedig nagyon együttérzek vele. Én akartam őt a csapatnál tudni. Neki pedig voltak bizonyos várakozásai. Nekem is magas elvárásaim voltak vele szemben és továbbra is biztos vagyok benne, hogy ő egy nagyon jó játékos lesz számunkra."

 

"Először is, az most a legfontosabb, hogy biztosra menjünk azt illetően, hogy megfelelő állapotba kerül és lépésről-lépésre építsük fel a folyamatot. Nem szabad erőltetni, így remélhetőleg a szezon végére egészséges tud lenni és megtalálja majd magát a csapaton belül is. Minimum úgy, hogy valamilyen szerepet vállal."

 

Amikor arról kérdezték, hogy biztos-e abban, hogy Mount még pályára fog lépni a 2023/2024-es szezonban, Ten Hag tisztázta:

"Abszolút. Arra számítok, hogy visszatér."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Ham

Premier League, 23. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!