"Sir Alex a világ legikonikusabb edzője"

A Manchester United társtulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe csodálatát fejezte ki Sir Alex Ferguson iránt, és "a világ legikonikusabb edzőjének" nevezte őt.


Ratcliffe kisebbségi befektetését egy kedd esti klubközleményben erősítette meg a klub, szerdán pedig az MUTV műsorvezetőjének, Helen Evansnek adott mélyinterjút.

 

Az INEOS főhadiszállásán folytatott széleskörű beszélgetés során  amely során megvitatta a pályán és azon kívül érvényesülő prioritásait, beleértve az Old Trafforddal kapcsolatos lehetőségeket - Sir Jim kitért arra is, hogy milyen szívélyes fogadtatásban részesült a klub alkalmazottai részéről - amit a United északi DNS-ének tulajdonít.

 

"Nos, nyilvánvalóan lenyűgöző belépni az ajtón, az emberek nagyon szívesen fogadtak minket" - mondta Sir Jim. "Az emberek, tudod, ez egyfajta manchesteri, egyfajta lancasteri vonás, nem igaz?! Hogy szívélyesek vagytok. Az emberek barátságosak és beszédesek. Szóval, tudja, erre amúgy is számítottam volna, azt hiszem. Ez egy érdekes utazás eddig számomra."

 

Az egyik személy, akit Sir Jim már ismer, Sir Alex.

 

Egy néhány évvel ezelőtti interjú során álmai vacsoravendégei közé sorolta egykori menedzserünket, azóta pedig megismerkedett a United-legendával.

 

Emlékeit felidézve Sir Jim nevet: "Próbálok visszaemlékezni, azt hiszem, vagy [Lord Horatio] Nelson vagy Nelson Mandela volt még. A kettő közül valamelyik. Tudom, hogy egy Nelson volt benne. Ó, Winston Churchillt mindenképpen említettem."

 

 

"Találkoztam Sir Alexszel, karácsony óta kétszer vagy háromszor. És amúgy is ismertem őt egy kicsit. Úgy értem, ő a világ leglegikonikusabb edzője, és ő egyszerűen a Manchester United történetének alapvető része. Úgy értem, történelmet írt a Manchester United számára abban a 27 évben, amíg ott volt. És tudod, ő volt generációjának legnagyobb menedzsere."

 

Természetesen Sir Alex a futball és most már a lóversenyzés szakértője mellett legendás borismerettel is rendelkezik, és nagylelkű házigazdaként is ismert.

 

De Sir Jim - aki lelkes maratonfutó és fitneszrajongó - bevallotta, hogy egy nemrégiben tartott találkozójuk során nem koccintottak, mert egy szabályt hozott maga számára. 

 

"Hétfőn találkoztam vele" - magyarázta Ratcliffe. "Hétfőnként nem iszom, bár biztos vagyok benne, hogy ő szívesen megosztott volna egy nagyszerű üveget. Meg kell mondanom, hogy rendkívül jól ismeri a borait."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!