Erik: Meg kell oldanunk az összeállítási fejtörőt

Erik ten Hag úgy érzi, meg kell oldania a Manchester United kezdőcsapatának összeállításával együttjáró fejtörőt a vasárnapi, City elleni városi derbire.


A menedzser a Nottingham Forest elleni győztes FA-kupa mérkőzés második félidejében úgy érzi, jó döntést hozott, amikor Sofyan Amrabatot inkább középpályás feladatokkal bízta meg, mert így a Vörös Ördögök diktálni tudták az iramot az összecsapás végéig.

 

Bár nem kívánja részletekbe menően megosztani az általa alkalmazni kívánt taktikát és hogy milyen felállást fog választani az Etihad Stadiumban, Erik a klubmédiának adott interjúja során elismerte, hogy vannak problémák a védelemben, amelyeket orvosolniuk kell.

 

Harry Maguire is feliratkozott a védelemből hiányzó Luke Shaw, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia és Aaron Wan-Bissaka mellé. Ez vezetett odáig, hogy Sofyan Amrabat kezdett a védelem bal oldalán a The City Groundon, a másik oldalon Diogo Dalot játszott, a védelem tengelyét pedig Victor Lindelöf és Raphael Varane alkotta.

 

Az Andre Onana előtt tevékenykedő négyes nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kapott gól nélkül hozzák le a kupából való továbbjutást jelentő hétközi győzelmet, azonban a kapu előtt igencsak termékeny City elleni összecsapás, akik a kupában hat gólt lőve ejtették ki a Lutont, várhatóan egészen más erőpróba elé állítja őket.

 

Miután hivatalos sajtótájékoztatóján már elmondta előzetesen, hogy nem számít visszatérőkre, a menedzser most ismét megerősítette, hogy ugyanazzal a kerettel számol vasárnapra.

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy előzetesen keletkezett-e zavar a rendszerben és végül elégedetten konstatálta-e a helyzet alakulását, Erik így felelt:

"Végül igen. De vasárnap újra meg kell oldanunk ezt a fejtörőt, mert továbbra is hiányoznak a szélső védőink. Ráadásul vannak középhátvédjeink is, akikkel nem számolhatunk."

 

"Ezért kreatívnak kell lennünk, de szerintem erre képesek vagyunk. Szerdán is bizonyítottuk, hogy meg tudjuk ezt tenni, ha van egy megfelelő tervünk."

 

"Azonban ami ennél is fontosabb, hogy ha van bennünk szenvedély, ambíció, vágy és eltökéltség arra, hogy megnyerjük a meccset, akkor arra képesek is leszünk."

 

A menedzser elismerte, a Fulhamtől elszenvedett 2-1-es hazai vereség még mindig kísérti őt, de azzal elégedett volt, ahogyan csapata talpra tudott állni és kivívta a továbbjutást az FA-kupában, ahol majd a Liverpoollal mérkőznek meg március 17-én.

 

"Természetesen ez nagyon csalódást keltő dolog" - tette hozzá.

 

"Még mindig kísért engem a Fulham elleni meccs. De már megtörtént és emellett nem felejthetjük el azt sem, ami azelőtt történt. Január óta nagyon jó formának örvendünk, remek sorozatot produkáltunk. Talpra tudtunk állni a Forest ellen és folytatnunk kell ezt a folyamatot. Már előre tekintünk, mert nagy mérkőzések várnak ránk - amelyek nagy kihívást is tartogatnak magukban."

 

"A csapat emiatt nagyon izgatott. Én is izgatottan várom a mostani és az utána következő összecsapásokat, de a most vasárnapi nagyon fontos lesz."

 

ManUtdFanatics.hu Közös Meccsnézés: MANCHESTER DERBY

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

Premier League, 27. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!