Ten Hag: Mount fontos lesz számunkra

Erik ten Hag bízik abban, hogy Mason Mount még fontos játékosa lehet a Manchester Unitednek, miután a középpályás az idei szezonban sérüléseket szenvedett.


Mount a csapat nyári szerzeménye, és az Old Traffordra érkezésekor kapta meg a Vörös Ördögök híres, 7-es számú mezét, de a sorozatos sérülések megakadályozták, hogy az angol válogatott játékos a 2023/24-es idényben eddig folyamatosan a csapat rendelkezésére álljon.

 

A Bajnokok Ligája-győztes középpályás azonban a héten visszatért a carringtoni edzésekre, Ten Hag menedzser pedig a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy visszatérése éppen jókor jött - a Liverpool látogatása előtt az FA-kupa negyeddöntőjében.

 

A Merseys-partiak elleni mérkőzésünket megelőző sajtóbeszélgetés második részében Ten Hag megismételte, hogy hisz Mountban - és együttérzett a sérülései miatt rá váró kihívások miatt.

 

"Meggyőződésem, hogy az lesz" - válaszolta Ten Hag, amikor az újságírók Mount azon motivációjáról kérdezték, hogy a Vörös Ördögök kulcsjátékosa legyen.

 

"Nem volt lehetősége bizonyítani, de nagyon jó játékosa lesz a Manchester Unitednek."

 

"Ez nagyon sajnálatos, nagy csalódást okoz neki, de nekünk is, amikor egy ilyen klasszis játékos van a középpályánkon, és nem játszhat."

 

 

Mivel még 10 Premier League-meccs van hátra ebben a szezonban, és potenciálisan még kettő az FA-kupában, ha a United le tudja győzni a Liverpoolt a vasárnapi negyeddöntőben, Mountnak még rengeteg lehetősége van arra, hogy beverekedje magát a United kezdő tizeenegyébe.

 

Ten Hag úgy véli, hogy amint Mount játékra kész lesz, kulcsszerepet játszhat a csapatban.

 

"Három sérülése is volt, mint tudjuk, így nem tudott bármikor is ritmusba kerülni" - tette hozzá a menedzser.

 

"De biztos vagyok benne, hogy amikor fitt lesz és játszik, akkor bele fog jönni abba a ritmusba, és hozzá fog járulni a Manchester United sikeréhez, ebben biztos vagyok."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!