Ten Hag: Készen állnak a nyári terveink

Erik ten Hag elmondása szerint a Manchester United nyári átigazolási tervei készen állnak és bár szerinte az érkezése óta történt erősítések jól sikerültek, nyitott az új igazgatóság ötleteire is.


Egy átigazolási időszak során mindig forró témát jelentenek a Manchester United érkezőinek és távozóinak kiléte. Egyes pletykákkal ellentétben pedig Ten Hag elárulta, már megvannak a maga célpontjai a nyárra vonatkozóan.

 

"Mi a háttérben már dolgozunk azokon a terveinken a megfigyelők és az edzői stáb segítségével. Készen állnak, már csak meg kell őket valósítanunk" - mondta a Bournemouth elleni bajnokit megelőzően.

 

"Én bízom az új tulajdonosokban, olyan gyorsan fognak dolgozni, amennyire csak lehet és olyan új struktúrát fognak kialakítani, amely képes lesz megvalósítani a terveket."

 

Amikor arról kérdezték, hogy a tervekre hatással lehet-e az, hogy új sportigazgató és technikai igazgató is érkezhet a csapathoz, a holland menedzser így felelt:

"Jó terveink vannak, amelyekben minőségi játékosok szerepelnek, innentől pedig már az átigazolásért felelős osztályon múlik minden."

 

"[Andre] Onana jól teljesít, [Rasmus] Hojlundban is mindenki láthatja, hogy milyen nagy potenciál és tehetség lakozik. [Lisandro] Martinezzel mindenki nagyon elégedett. Jól sikerültek eddig az erősítéseink, de ha valakinek vannak még ennél is jobb ötletei, akkor arra mindig nyitottak vagyunk."

 

"Meg kell vizsgálni a rendelkezésre álló lehetőségeket és ha vannak jobb választások, akkor azok mellett kell dönteni. Van egy bizonyos mód, ahogyan játszani szeretnénk, szóval pontosan ismernünk kell az adott játékos profilját, hogy illeszkedik-e abba a képbe, amit mi keresünk."

 

Az átigazolásokkal kapcsolatos kérdések azt követően merültek fel a szokásosnál is erősebben, hogy a hét folyamán hivatalosan is bejelentették John Murtough sportigazgató távozását, Ten Hag elmondása szerint ez azonban nem fogja befolyásolni az ő nyári terveit.

 

 

"Hiányzik a támogatása, de tovább kell lépnünk" - tette hozzá.

 

"Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, szóval köszönettel tartozom John-nak és minden jót kívánok neki a jövőre nézve."

 

"Remekül megy a közös munka az új tulajdonosokkal is, szorosan együttműködünk. Ez pedig nem is fog változni. Nem lesz hatással ez a történés az én munkámra."

 

"A feltételek tökéletesek, ahogyan mindig is azok voltak, emiatt pedig nagyon boldog vagyok. Szeretnénk a megfelelő körülményeket kialakítani ahhoz, hogy sikeresek legyünk."

 

Ten Hagot csapata szezonbeli góllövő formájáráról is kérdezték. A Manchester United eddig 45 alkalommal tudott eredményes lenni a bajnokságban - pontosan ugyanannyiszor, mint a Luton, a Brentford vagy a hétvégi ellenfél Bournemouth - amelyben a sérüléseknek jelentős részük volt.

 

Amikor azt illetően érdeklődtek, hogy szeretett volna-e korábban egy már bizonyított gólvágóval erősíteni, Ten Hag ezt válaszolta:

"Segítség lett volna. Ahhoz a tervhez, amelyet összeállítottunk, illeszkedett volna és azzal sokkal több gólt kellett volna szereznünk."

 

"Számoltunk Rashy [Marcus Rashford] góljaival is, mivel az előző idényben 30 alkalommal volt eredményes. De terveztünk [Anthony] Martial találataival is, aki a velem töltött első szezonjában remekül játszott. Fontos mérkőzéseken tudott nagyon nagy hatással lenni a játékunkra."

 

"Azzal, hogy egy olyan játékossal tudtunk erősíteni, mint Rasmus Hojlund, elég gólunknak kellett volna lennie."

 

"Szükség van legalább két csatárra a bajnoki versenyfutásra és a kupasorozatokra, tehát több opcióval kell rendelkezni. Minden egyes posztra legalább két játékos kell. Bizonyosokon nem volt választásunk ebben a szezonban, úgy mint a csatáré vagy a szélső védőké. Ez pedig negatív hatással volt az eredményeinkre."

 

Bár elképesztő sérülés hullám hátráltatta a csapatát egész szezonban, Ten Hag szerint ennek ellenére látható, hogy a klub milyen irányba tart.

 

"Ezekre [a problémákra] nem lehetett előre számítani, de meg kell velük birkózni."

 

"Ez az iparág az eredményekről szól és sokan tényleg csak az eredményeket látják, de azért tisztában kell lenni a mögöttes dolgokkal is. Én látom ezeket, így a potenciált, illetve az irányt is, szóval pozitív vagyok azt illetően, hogy merre tartunk és hogy sikeresek tudunk lenni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!