Harrison hisz a fiatalokban

A korábbi ifi csapat edzõ, Eric Harrison támogatja Sir Alex Fergusont abban, hogy a tavalyi FA Youth Cup gyõztes csapat tagjai jelenthetik az elsõ csapat jövõjét.


Harrison az az ember, aki generáiója egyik legjobb fiatal csapatát alkotta meg a Unitednél és aki tud egy-két dolgot az utánpótlás nevelésrõl. A tavalyi szezon vége felé beszélt a Manutd.com-nak és dícsérte a fiatalokat a májusi trófea begyûjtéséért.

"Szeretem a jelenlegi játékosokat" - ismerte el Harrison. "A legtöbb mérkõzést nézem az MUTV-n és le vagyok nyûgözve Paul McGuinness munkájától, amit õ csinál, az abszolút fantasztikus. Õ egy nagyon jó edzõ és Jim Ryannel együtt több nagyon tehetséges srácot készítettek már fel."

"Ott van Will Keane, Ryan Tunnicliffe - legalább négy olyan játékos van, akik ha nem játszanak az elsõ csapatban majd, nagyon csalódott lennék. Biztos vagyok abban, hogy elõrelépnek õk, mert úgy tûnik a hozzáállásuk tökéletes. Beszéltem Paullal és õ is megerõsítette ezt."

 


Harrison párhuzamot is talál a jelen és a múlt között, hiszen David Beckham, Paul Scholes és Gary Neville is megjárták a ranglétrát.

"A hozzáállás a lényeg" - folytatta. Hétfõtõl-péntekig minden nap rengeteg idõt kell az edzésekre fordítani. Tudom, hogy szombaton mérkõzés van, de az én szempontomból a hétfõtõl-péntekig tartó idõszak sokkal fontosabb."

"Könnyen tudtunk mérkõzéseket nyerni, ami jót tett a magabiztosságunknak, de akkoriban minden edzésen 11-11 elleni játékot tudtunk játszani, mert elegendõ játékosunk volt. Nagy seregünk volt a David Beckham érában és az edzések magas színvonalúak voltak. Én is és Sir Alex is tudta ezt."

"Tudta, hogy az elsõ csapat tagjai lesznek és ha õ azt mondta, hogy valaki az elsõ csapat tagja lesz, akkor én feltartottam a kezem, hiszen õ látta a csapatunk összetételét. Azt hiszem van rá esély, hogy három-négy játékos lehetõséget kapjon majd az elsõ csapatban. Feledkezz meg a külföldi, nagyszerû játékosokról! Sir Alex megkapta a pénzt, hogy vegyen elsõ osztályú játékosokat is, de azt hiszem, ha esélyt lát arra, akkor be fogja tenni a fiatalokat."

A menedzsernek egyszerû filozófiája van az akadémiába való játékos toborzásokkal kapcsolatban.

"Három dolgot ígér a szülõknek, amikor megpróbál velük beszélni, hogy gyerekeik a klubhoz igazoljanak."

"1: Nagyon jó tanulóidõt kapnának. 2: Ha elég jók, az elsõ csapatban játszhatnak majd. 3: Ha mégsem elég jók, olyan klubot találunk nekik, ahol karriert építhetnek. Soha nem hagyunk cserben senkit."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!