Giggs hozzátenne a csapat sikereihez

Ryan Giggs a Manutd.com-nak beszélt az elõtte álló újabb szezonról a Manchester United Megastore hivatalos megnyitóján...


Megnyertétek az összes mérkõzéseteket, legyen az barátságos mérkõzés, vagy más, a Bajnokok Ligája döntõje óta. Ezzel elégedettek lehettek...

Igen, remélhetõleg folytatni tudjuk a gyõzelmi szériánkat. Természetesen nagyon elégedettek vagyunk a felkészülési idõszakban elért eredményeinkkel, ráadásul mindezt úgy értük el, hogy néhány új játékost is igazoltunk, és fiatalok is csatlakoztak a keretünkhöz, akik tavaly még kölcsönben játszottak. Mindenkki kivette a részét a felkészülési idõszak sikereibõl, ami nagyon fontos része egy játékos felkészülésének az új szezonra. Jól kezdtünk, és talán ez még hosszú ideig kitart.

 

Úgy tûnik, az Arsenal válságban van, miután számos kulcsjátékosuk elhagyta õket, emellett pedig sérülések, és eltiltások is hátráltatják õket. A United szurkolók lehet, hogy könnyû hazai gyõzelemre számítanak a hétvégén, de azért te figyelmeztetnéd õket?

Igen, mert az Arsenal még mindig klasszis csapat, klasszis játékosokkal. Ha jó napot fognak ki, akkor bárkit legyõzhetnek Európában. Ezt évrõl-évre bizonyítják is. Rendben, tényleg van néhány sérültjük, és páran el is hagyták a keretüket, de így is minõségi játékosokkal rendelkeznek, nagyszerû menedzserük van, az Arsenal pedig egy hatalmas klub. Szóval az olyan történelemmel rendelkezõ csapatokat, mint az Arsenal nem szabad lebecsülni.

 

Az Arsenal folyamatosan a fiatal játékosokból csiszol érett klasszisokat, de ugyanez igaz a Unitedre is. Izgatottá tesz, hogy ennyi fiatal játékos van a csapat keretében, és ahogy a menedzsert, téged is frissen és fiatalon tartanak?

Igen. Láthatod, amint a fiatal játékosok bekerülnek a csapatba, és elõtted fejlõdnek. Idõsebb, tapasztalat játékosként ezt nagyszerû látni. Az egyik feladatom az volt az elmúlt években, hogy segítsem õket mind a pályán, és azon kívül is, hogy helyt tudjanak állni. Ha látok valamit a pályán, amirõl úgy gondolom, hogy tudnék nekik segíteni, akkor azt bátran megteszem. Ez olyan dolog, amit nagyon élvezek, és a fiatal játékosok is szívesen fogadják a tanácsaimat, mert õk is jobbá akarnak válni, és fejlõdni szeretnének, amit szintén nagyszerû dolog nyomon követni. Az edzések manapság már sokkal keményebbek, de ez fejleszti a játékodat, ez pedig csak jót tehet mindenkinek.

 

 

Feltételezhetõen most olyan játékosokról beszélsz, mint Tom Cleverley és Danny Welbeck, akik már régóta a klubnál játszanak. Most már látod, hogy mennyire gyümölcsözõ a fejlõdésük?

Igen, már évek óta látjuk, hogy milyen képességekkel vannak megáldva. Õk az akadémiai csapatnál kezdték bontogatni szárnyaikat. A fiatal játékosokra mindig megkülönböztetett figyelem irányul. Daniel és Thomas olyan játékosok, akik nagyon tehetségesek, és mostanra felnõttek, mind fizikailag, mind pedig mentálisan, mivel elmentek más klubokhoz, ahol jól teljesítettek, most pedig visszatérek, és helyet akarnak maguknak szerezni. Biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog nekik, mert hihetetlenül jól kezdték a szezont, és megvan hozzá a tehetségük. De még továbbra is szeretnének tanulni és fejlõdni, ebben pedig nem fogja õkeg megakadályozni semmi.

 

Végül egy kérdés veled kapcsolatban - minden sorozatot egybevéve az elõzõ szezonban a mérkõzések felén kezdõként léptél pályára, amely nagyon jó mutató azt tekintve, milyen harc folyik a csapatba kerülésért. Hasonlóban, vagy talán jobb arányban reménykedsz idén is?

Eleget tapasztaltam ahhoz, hogy tudjam, nem fog minden mérkõzésen kezdõként pályára lépni, vagy nem fogok minden meccset végig játszani. Az egyetlen dolgot amit szeretnék az nem más, mint hogy hatékony legyek, és kivegyem a részem a csapat sikereibõl. Amint ez már nem tud összejönni számomra, akkor abbahagyom a karrierem. Végleg befejezem. Remélhetõleg képes leszek a csapat, a klub rendelkezésére állni, bármikor is szüksége lesz rám, legyen szó arról, hogy kezdõként játszak, vagy hogy a tapasztalatommal segítsek. Természetesen az ember szeretne mindig játszani, azonban egyértelmû, hogy erre nincs lehetõség.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!