Ryan Giggs lojalitásával csúcsot döntött

Ryan Giggs csereként beállva kilenc percnyi játéklehetõséget kapott hétfõn a Tottenham ellen, amellyel õ lett minden idõk legtöbb mérkõzésen pályára lépõ játékosa az angol elsõ osztályban.


A Walesi Varázsló hétfõn 614. bajnoki mérkõzésén lépett pályára a Manchester Unitedben, amellyel átadta a korábbi csúcstartó, Steve Perrymen 25 éves rekordját.

 

Mintahogy Giggs, Perrymen is sajátnevelésû játékosként töltött el 17 évet a Tottenham Hotspur játékosaként 1969-tõl 1985-ig, és a jobb bekk csapatkapitányként egymás után két évben is a magasba emelhette az FA kupa trófeáját a Wembleyben, 1981-ben, és 1982-ben.

 

A londoni születésû egykori játékos jelenleg az Exeter City futballért felelõs igazgatója, és nem is tudta, hogy õ tartja ezt a rekordot, amíg az elõzõ szezon végén felhívták rá a figyelmét, hogy a 37. életévében járó Giggs hamarosan átadja a múltnak ezt a csúcsot.

 

Azonban, amikor hétfõn este hivatalosan is értesült a TV-ben róla, hogy immáron Giggs az új rekorder, Perrymen nem is lehetett volna boldogabb.

 

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy Ryan Giggs az, aki megdöntötte a rekordomat" - kezdte Perrymen a Manchester Evening News sportrovatának.

 

"Csalódott vagyok egy kicsit magam miatt, de nem kerülhetett volna profibb játékoshoz ez az elismerés. Amiét a pályán elért a Uniteddel az fenomenális."

 

Giggs 1991-ben kezdte meg bajnoki mérkõzéseinek számát növelni, amikor csereként állt be egy Everton elleni mérkõzésen, öt évvel azt követõen, hogy Perrymen 17 éves karriere véget ért a White Hart Lanen.

 

"Ryan Giggs és a Manchester United házassága egy a mennyben köttetett frigy, csakúgy, mint az enyém és a Tottenham Hotspuré" - tette hozzá.

 

"Számos dolognak össze kell jönnie, ahhoz hogy egy ilyen pályára lépési rekord létrejöhessen, és nem hiszem, hogy a közeljövõben újra összejöhet valakinek. Egész egyszerûen csak balszerencsém volt, hogy Ryan Giggs feltûnt az Old Traffordon."

 

"Már elég korán a felnõtt csapat keretében kell játszanod ahhoz, hogy legyen esélyed egy ilyen mérkõzésszám összegyüjtésére. Nekem ez 18 éves koromban jött össze, Ryannak 17. Ezt követõen folyamatosan játszanod kell, de szükséged van a szerencsére is, és arra, hogy megfelelõ kondícióban legyél."

 

 

"Emellett boldognak kell lenned, és jól kell érezned magad a klubodnál. Bele kell illeszkedned a klub életébe. Ha nem vagy boldog, a sérülések is megfognak találni."

 

"Ha stresszes vagy, akkor már a kisebb problémák is gyakran jelentkezhet, mert a stressz errõl szól. Nekem soha nem volt ilyen érzésem, és nem hiszem, hogy Ryannek lett volna, mert imádja a Unitedet, mint ahogy én a Spurst."

 

"A lojalitás kétoldalú dolog. Csak akkor mûködik, ha mindkét fél boldog. Ha megfelelõen kezelnek, akkor te annak megfelelõen reagálsz, és visszaadod amit kapsz. Ha érzed, hogy a klub törõdik veled, ahogyan velem tette azt a Spurs, akkor elégedett leszel, jól fogsz játszani, és keményen fogsz dolgozni."

 

"A Tottenham egy nagyon nagy, családias klub volt. Kívülrõl szemlélve a United is ilyennek tûnik. Emellett az is fontos, hogy egy nagyon jó menedzser kezei alatt dolgozhass. Nekem ez Bill Nicholson volt a Spursnél töltött idõszakom alatt. Ryan esetében ez nem más, mint Sir Alex Ferguson. A menedzserek nem jelölnek a csapatukba játékosokat csak azért, mert kedvelik. Az a feladatuk, hogy a megfelelõ embereket válasszák ki a csapatukba, így valamit nagyon jól kell csinálnod, hogy játszass, ráadásul elég hosszú ideig, ha ennyiszer akarsz pályára lépni."

 

"Amikor olyan menedzser van, mint nekem volt, vagy Ryannek van, aki értékel téged, és tisztel téged, akkor valami nagyon nagy hülyeséget kell tenned ahhoz, hogy magad ellen fordítsd."
 

 

Manchester Evening News

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!