Fergie: 6 év túl sok

Sir Alex Ferguson elutasította, hogy kritizálná Arsene Wenger menedzseri stílusát, de beismerte, sohasem engedhetné, hogy a Manchester United hat éven keresztül trófea nélkül maradjon.


Az Arsenal menedzsere vitathatatlanul a legkeményebb erõpróbája elé néz eddigi 15, az Ágyúsoknál töltött szezonja alatt, ugyanis a 2005-ös FA Kupa gyõzelem óta minden sorozatban megbukott.

 

Ennek tetejébe az Arsenal a nyáron kulcsjátékosaitól volt kénytelen megválni, Cesc Fabregas a Barcelonába, Samir Nasri a Manchester Citybe tette át székhelyét ezen a nyáron, így tehát Wengernek másokra kell építenie csapatát.

 

A múlt hét végén saját otthonukban, az Emirates-ben kaptak ki a Liverpooltól 11 év után és a vereséget követõen Arsene Wengert kritikák érték, ha tartani akarja a lépést a fõ riválisokkal, költenie kell a 60 millió fontból, ami az eladásokból került az Arsenal számlájára.

 

 

A tavalyi szezon során megvolt a lehetõségük, hogy megszakíthassák ezt a hosszú, negatív szériát, azonban a Ligakupa Wembleyben rendezett döntõjében minden várakozás ellenére a Birmingham City emelhette magasba a trófeát. Ekkor már egyes szurkolók is jelezték, kezdenek belefáradni abba az útba, amit Wenger képvisel.

 

Ferguson, aki vasárnap ismét összemérheti csapatának erejét régi ellenfeléével, hajthatatlanul mondta, hogy egy csapat az õ irányítása alatt soha nem viselhetne el ilyen helyzetet, de dícsérte a francia menedzsert, amiért ragaszkodik módszereihez.

 

"Nem engedhetném meg, hogy ez történjen [hat év trófea nélkül - a szerk.]. De nem is elmélkedek errõl" - mondta a United menedzsere, aki a tavalyi szezon végén rekord 19. bajnoki címig vezette a Vörös Ördögöket.

 

"Arsene-nak is megvan a saját útja és nekem is, és a legjobb amit tehetsz, hogy bízol abban, amit csinálsz. Ez az, amit Arsene próbál tenni. Ez egy másik útja egy csapat irányításának."

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!