Neville: Anglia még Fergusonnal sem nyert volna vb-t

A Manchester United és az angol válogatott korábbi klasszis jobbhátvédje, Gary Neville állítja, az angol válogatott még Sir Alex Ferguson irányításával sem tudta volna megnyerni a 2010-es dél-afrikai világbajnokságot.


„Ferguson talán többet hozott volna ki a keretbõl. De az lenne a realitás, hogy legyõztük volna Spanyolországot az elõzõ világbajnokságon? Nem, mert jobbak voltak, mint Anglia” – mondta Gary Neville a BBC Radio 5 mûsorában.

 

Mint ismert, az angol válogatott nyögvenyelõsen jutott tovább csoportjából tavaly a dél-afrikai vébén, majd a nyolcaddöntõben csúfos, 4-1-es vereséget szenvedett Németországtól.

Gary Neville 1995-ben mutatkozott be az angol válogatottban, 85 fellépésével pedig õ a „Háromoroszlánosok” legtöbb válogatott mérkõzésen szerepelt jobbhátvédje. De Anglia csupán egyetlen alkalommal jutott túl a negyeddöntõn ez idõ alatt egy nagy világversenyen: az általuk rendezett ’96-os Eb-n egészen az elõdöntõig meneteltek. Nem csoda tehát, ha az idén februárban visszavonult Gary Neville „elszalasztott lehetõségrõl” beszél az angol válogatott kapcsán.

 



 

„Imádtam játszani a válogatottban, de elmaradtunk a várakozásoktól és én sokkal inkább hozzájárultam ehhez a több mint tíz év alatt, mint bárki más” – fogalmazott eléggé önkritikusan Neville.

 

„Az analógia, amit használok, hogy ha egy férfi 85. alkalommal kerülget egy nõt és az még mindig nem az õ barátnõje, akkor csak elpazarolta az idejét. A sikert dolgok elérésében mérik. Voltak negyeddöntõink, de ez még mindig elmarad a várakozástól, mert nem jutottunk be Európa-bajnokság vagy világbajnokság döntõjébe. Az elmúlt 10-15 évben Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Portugália és Brazília is jobb volt Angliánál. Több olyan képzett játékosra van szükségünk, akik meg tudják tartani a labdát.” 

 

Neville azért bízik az angol válogatott jövõjében, hiszen olyan játékosok kerültek be a keretbe az utóbbi idõben, mint Tom Cleverley, Danny Welbeck, Jack Wilshere, Phil Jones és Chris Smalling.

 

„Úgy látom, más típusú játékosok érkeznek – sokkal intelligensebb típusú játékosok. Az 1970-es és az 1980-as években felnõtt játékosok egy tisztán elõre-hátra focit néztek. De amióta olyan játékosok jöttek, mint Gianfranco Zola, Denis Bergkamp, Eric Cantona és Cristiano Ronaldo, a játékosok sokkal technikásabbnak és kulturáltabbnak tûnnek, s ebbõl Anglia is profitálni fog. Az olyanokkal, mint Wilshere és Cleverley nagyobb esélye van Angliának megnyerni a világbajnokságot. Nem nyerhetsz nagyobb tornákat a labda megtartása nélkül – és most már látok olyan játékosokat, akik jobban meg tudják tartani a labdát.”

 

 


FFTF

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!