Ferguson még nem akar visszavonulni

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere nem kíván visszavonulni a közeljövõben és nem is tudja, ki követhetné õt.


November 6-án lesz 25 éve, hogy Sir Alex átvette a Vörös Ördögök irányítását. Az év végén 70. életévét betöltõ Ferguson majdnem egy évtizeddel ezelõtt visszavonulását tervezgette, ám meggondolta magát, azóta is folytatva a United sikeres periódusát.

Évek óta megy a vita arról, ki helyettesíthetné a skót szakembert, de még õ sem tudja megjósolni, ki váltja majd õt a klubnál, pedig rengeteg név felmerült már a közelmúltban.

Bryan Robson, Steve McClaren, Mark Hughes, Martin O'Neill és számos más szakember neve felmerült már a sajtóban, jelenleg talán leginkább Jose Mourinhot preferálják a lapok, ám fegyelmezetlenségei nem igazán növelik esélyeit.

A római Tor Vergata egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen Ferguson az olasz sajtónak elmondta, nem kíván nyugdíjba vonulni.

 


"Az évek során többször is felmerült a kérdés, ki tudna váltani engem. A felmerült nevek közül azonban jelenleg már többnek nincs is állása" - mondta Ferguson.

"Így ez nagyon nehézzé válik, mert akiben potenciált vélek, azt a klubja kirúgja és eltûnik. Úgy gondolom, valaki olyan kell, akinek hatalmas tapasztalata van. Elképzelésem sincs, ki lehetne...de elõször is, én még nem vonulok vissza."

Saját útjáról - mely a labdarúgás legendájává tette õt - kérdezve elmondta, hatalmas dícséret jár a United számára, amiért megkapta a megfelelõ idõt ahhoz, hogy valami különlegeset építhessen.

"Amikor megérkeztem a klubhoz, a legnagyobb kihívás az volt, hogy a múlt sikerességéhez menjek vissza egészen Sir Matt Busby idejéig" - mesélte a Corriere dello Sportnak.

"Természetesen ez idõt vesz igénybe. Az elején nem voltam felkészülve erre a változásra: a nuláról kellett kezdenem és egy futball klub alapjait kellett felépítenem."

"Tudatában voltam ennek, de a filozófiámon nem változtattam és az elképzeléseimet sem adhattam fel."

"Szóval elkezdtem azt, ahogy Aberdeenben is a fiatal játékosokkal. Óriási öröm azt látni, ahogy egy fiatal játékos felkészítése után a Premier League-ben, majd a válogatottban is szerepet kap."

"Szerencsés vagyok, hogy Bobby Charltonnal dolgoztam, aki tudta, mi is volt igazán a Manchester United."

"Teljes mértékben támogatta azon vágyaimat, hogy fiatal tehetségeket a kezdetektõl fogva fejlesszünk. Feltétel nélkül támogatott engem, dolgozhattam az alapokon, majd szép lassan jött az elsõ trófea is.
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!