Ferguson: Nagyon kemény a bajnokság

Sir Alex Ferguson elismerte, megnyerni a Premier Leaguet a korábbiaknál is nehezebb lesz ebben a szezonban, miután szerinte akár hat csapat is esélyes lehet az aranyérem megszerzésére.


A Manchester United történelmi 19. bajnoki címét ünnepelhette az elõzõ szezon végén, azonban az új idényben hatalmas harcra számíthatnak ha megakarják védeni címüket.

 

A Chelsea és az Arsenal soha nem elhanyagolható tényezõ az aranyérem szempontjából, míg a sokat költekezõ Manchester City, a megújult Liverpool, és az ambíciózus Tottenham Hotspur szinte rátenné a kezét a Premier League serlegére.

 

A Vörös Ördögök menedzsere elismerte, hogy a verseny az angol futball legfelsõ osztályának trónjáért minden bizonnyal nagy csatában fog csak eldõlni, miután a versenyhelyzet évrõl-évre élezõdik.

 

"Szerintem akár öt-hat csapatot is lehetne mondani, akik esélyesek lehetnek idén" - kezdte Ferguson a Sky Sports News HD-nek.

 

"Mindig is nehéz feladat volt megnyerni a bajnokságot. Megnézzük a bajnoki táblázatot, délen ott vannak a londoni csapatok, mint a Chelsea, az Arsenal, vagy a Tottenham, míg északon ott vagyunk mi, a City és a Liverpool."

 

"Tényleg igazán nehéz megszerezni itt a végsõ gyõzelmet."

 

A Unitednél ebben a szezonban nehéz nem észrevenni, mekkora hitet tettek a fiatal játékosok csapatbaépítése mellett, és Ferguson elárulta, hogy nagyon fontos dolog a vérfrissítés egy csapat számára bizonyos idõközönként, ha versenyben akarnak maradni.

 

"Meg kell próbálnod csapatokat építeni, amely eltarthat néhány évig" - tette hozzá.

 

"Az elmúlt évek során ebben nagy sikereket értünk el. A mostani helyzet egy újabb kiváló példa arra, hogy bízni kell a fiatalokban, és lehetõséget kell számukra biztosítani arra, hogy bizonyíthassanak."

 

 

Van egy olyan játékos a skót menedzser keretében, akkor abban reménykedik, hogy a csapaton belül a kezdõcsapatba kerülésért folyó kiélezett harcok ellenére valahogy visszatudja magát verekedni a kezdõ közelébe, õ pedig nem más, mint Ferguson honfitársa, Darren Fletcher, aki ebben a szezonban még nem léphetett pályára tétmérkõzésen klubcsapatában.

 

Azonban a skót válogatott játékos hazája nemzeti tizenegye színeiben négy napon belül kétszer is pályán volt, és olybá tûnik, hogy véglegesen maga mögött tudhatja az õt hosszú hónapokra ledöntõ rejtélyes vírusos megbetegedést.

 

"Nagyon fontos volt számára, hogy meccsrutint szerezzen" - mondta Ferguson Fletcherrõl.

 

"Már egy ideje velünk edzett, ám a csapat olyan jól kezdte az idényt, hogy nem jutott lehetõséghez a visszatéréshez mielõtt behívták a skót válogatottba."

 

"Az a tény, hogy ott készült, jól teljesített, és játszott nagyon nagy lépés a felépülését illetõen."  


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!