Van der Sar vagy Schmeichel?

Ez az a téma, amirõl a Manchester United szurkolói szeretnek vitatkozni - ki a klub valaha volt legjobb kapusa, Peter Schmeichel vagy Edwin van der Sar?


A kapus legenda, Alex Stepney szerint Peter Schmeichel beárnyékolja a nem oly régen visszavonuló holland hálóõr teljesítményét a klub minden idõk legjobb kapusa versenyben.

"Nyílvánvaló, hogy Schmeichel és Edwin között dõl el a United legjobb kapusa kérdés" - mondta Stepney a Manutd.com-nak a "Manchester United Greatest Ever XI" DVD forgatását követõen.

Bár voltak, akik úgy érezték Schmeichelt nem lehet felülmúlni, de van der Sar dicsõséges karriert élvezhettett az Old Traffordon, a Bajnokok Ligája döntõjében, Nicolas Anelka büntetõjének hárításával örökre beírta magát a Manchester United történelem könyvébe.

"Azt hiszem, Edwin minden szempontból fantasztikus volt, sok tekintetben más volt, mint Peter" - folytatta Stepney. "De Peter félelmetes volt - a kirúgásai, a kibobásai, a szervezõ készsége és a védelemmel való kommunikációja. Ténylegesen megijesztette a csatárokat, amit nem sok kapus tesz meg manapság."

 


"Amikor Schmeichel az Old Traffordra jött, tanulnia kellett és nagyon gyorsan tanult is, majd amikor végzett, mindent tudott. Jobb módon nem is távozhatott volna [1999-es triplázás után], mely jó hat évvel Edwin érkezése elõtt történt."

"Kár, hogy nem jött azonnal, de ez így alakult. Edwin kész kapusként érkezett a Unitedhez és amit tett az õ korában 34-40 évesen, hogy nyert négy bajnoki címet és három BL döntõben is volt, az hihetetlen."

"Edwinnek nincs szerencséje, de a nap végén azt kell mondjam, Peter az én nézetem alapján a legjobb."

Eközben a United edzõje, Rene Meulensteen nem tudott állást foglalni ugyanebben a témában.

"Lehetetlen Schmeichel és van der Sar között dönteni" - mondta Meulensteen a Manutd.com-nak. "Ez ugyanolyan, mint a világ legjobb játékosa dolog, hiszen egész gyûjtemény van a világon kiváló játékosokból."

 


"Nagyon-nagyon szerencsések vagyunk, hogy mindketten itt voltak. Nagyon fontosak voltak számunkra és sok fantasztikus dolgot nyertek nekünk. Reméljük David de Geát és Anders Lindegaardot is ugyanerre a szintre tudjuk fejleszteni."

"Schmeichel egyedülálló volt, ahogy a levegõben pózolt, Edwin pedig csendes és kontrollált, soha nem aggódtunk, ha a kapuban volt. Zseniális volt mindkét kapus és nem csak azért mondom, mert egyikük honfitársam."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!