David Beckham Sir Alexet élteti

David Beckham nem kevesebbet állít Sir Alex Fergusonról, mint hogy õ általa lett az a játékos, és az az ember, aki ma is.


A United Reviewnak és a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjújában az angol válogatott egykori csapatkapitánya elmondta, hogy mindig nagyon nagy hálával fog gondolni a skót menedzserre, amiért rengeteg trófeához segítette és bíztatta az Old Traffordon töltött trófeákban gazdag idõszaka alatt.

 

"Minden dicséretet a Fõnök érdemel [azért, ahogy a karrierem alakult]" - kezdte Beckham.

 

"50-50%-ban oszlik meg a szüleim között és közte - ilyen nagyra tartom a Fõnököt. A szüleim voltak azok, akik felneveltek és segítettek abban, hogy karrierem során elérjek egy bizonyos szintet, de a menedzser volt az, aki egy teljesen más szintre emelt azzal, hogy a Manchester Unitedben játszhattam, és késõbb az angol válogatottban is."

 

"Õ volt az, aki fiatal fiúként bizalmat szavazott nekem. Az õ keze alatt debütálhattam a Brighton ellen [1992 szeptemberében] és a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhattam a Galatasaray ellen, amikor az Old Traffordon megszerezhettem elsõ gólomat is a klub színeiben."

 

"Õ az egyetlen oka, amiért sikeres lehettem a Manchester Unitedben, és az egész karrierem során."

 

"Rengeteg olyan fiatal játékost látni, akik bár tehetségesek, mégis süllyesztõbe kerülnek, de a Fõnök keze alatt ez soha nem fordulhat elõ. Mindannyiunkra nagyon odafigyelt, és mindent megadott, amire szükségünk volt ahhoz, hogy olyan játékosokká és férfivá váljunk, akik ma is vagyunk."

 

 

Mivel Sir Alex Ferguson vasárnap ünnepli annak a 25 évs évfordulóját, hogy átvette az irányítást az Old Traffordon, Beckham egész egyszerûen úgy fogalmazott, hogy a skót menedzser egyedülálló és utánozhatatlan.

 

"Az, hogy valaki 25 évet töltsön el edzõként egy olyan klubnál, mint a United, már soha többé nem fog elõfordulni a futballban. Ez az egy klubhoz kötõdõ lojalitás és tisztelet egészen hihetetlen, és manapság már nincs is nagyon jelen" - tette hozzá.

 

"Az rengeteget elárul a Manchester Unitedrõl, mint klubról és a menedzserrõl, amikor azt nézzük, hogy mennyi ideje van itt, és mennyi sikert ért el az eltelt évek alatt. Ez egészen lenyûgözõ. Ez történik, amikor megvan a stabilitás, és egy ilyen ember irányítja a klubot, aki éhes a sikerre, és szenvedélyes, illetve imádja a klubot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!