Fergie: Bruce mindig harcos volt

Sir Alex Ferguson tisztelettel adózik Steve Bruce elõtt, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a United 26 éves trófea nélküli idõszaka véget érjen.


Bruce bátor kapitánya volt a Vörös Ördögöknek, aki több gólt is szerzett, többek között két, mérkõzés végi fejest a Sheffield Wednesday ellen, melyekkel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az 1992/93-as szezonban magasba emelhessék a bajnoki trófeát. A legújabb mester és tanítványa találkozás elõtt Ferguson szívesen emlékszik vissza a Norwich Citytõl vásárolt védõre.

"Két dolog van Steve Bruce-szal kapcsolatban, melyet igen nevezetesnek találok" - kezdte Sir Alex. "Elsõ: soha nem volt angol válogatott. Ezért Sir Bobby Robson bocsánatot is kért tõle."

"A második dolog: amikor orvosin volt, a doktor nem volt biztos abban, hogy leigazoljuk. Martin Edwards [az akkori elnök] bejött és azt mondta, a térde nem a legjobb. Erre én azt gondoltam: 'Jézus, nem hagyott ki egy meccset sem öt év alatt'.

 


"Senki más játékosom nem játszott annyi mérkõzést ilyen sérüléssel, mint amennyit õ teljesített. Bámulatos, hogy képes volt ilyen hosszú ideig megtenni."

"Liverpoolba utaztunk egy meccsre, õ egy héttel korábban combizom sérülést szenvedett. Azon gondolkoztam, kivel helyettesítem, ám pénteken az edzésen odajött bicegve, a combját fogva és azt mondta, rendben van annyira, hogy tudjon játszani. Mondtam neki, hogy ez ostobaság, de ismét azt mondta, rendben van. Majd kiment és játszott a Liverpool ellen."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!