Manchester United 1-0 Sunderland

Wes Brown góljával nyert a United. Lehetne ez is akár a fõcím, hiszen az egykori United védõ öngólja döntötte el a mai mérkõzést.


Nem a leglátványosabb mérkõzést produkálta a két csapat, fõleg az elsõ félidõ volt rendkívül színvonal alatti, ám végül gyõzelemmel ünnepelhette Sir Alex Ferguson, hogy 25 éve ül a Vörös Ördögök kispadján.

A csapatok:

United: Lindegaard - Jones, Vidic, Ferdinand, Evra - Nani, Fletcher, Park, Rooney, Welbeck - Hernandez
Cserék: De Gea, Fabio, Berbatov, Carrick, Diouf, Evans, Valencia

Sunderland: Westwood - Bardsley, Turner, Brown, Richardson - Larsson, Cattermole, Colback, Sessegnon - Wickham, Bendtner
Cserék: Carson, Egan, Gardner, Meyler, Ji, Elmohamady, McClean

A mérkõzés egy sajnálatos esettel kezdõdött, ugyanis a 3. percben a Sunderland fiatal támadóját, Wickhamet sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Ji áll be.

A Manchester United jóval többet birtokolta a labdát, az ellenfél térfelén passzolgattak, de helyzeteket nem tudtak kialakítani. A Sunderland néha egy kontrával megpróbálkozott, de veszélytelenek voltak ezek a kisérletek, ha egyáltalán lövésig végig vitték.

Nagyon gyenge színvonalú 40 percet produkáltak a játékosok, ám a félidõ végére kissé felpörögtek.

Elõször Fletcher adott remek labdát Hernandeznek, aki szinte már csak a kapussal szemben állt, ám a visszafutó Larsson mellett elesett, a játékvezetõ jogosan nem ítélt büntetõt.

Ezt egy Jones lövés követte, ám a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A hosszabbítás percei kezdõdtek meg, amikor Nani és Jones gyors elfutása végén a portugál szinte az alapvonalról úgy gondolta, kapura lõ. Westwoodot azonban nem lepte meg, a kippatanót szögletre mentette Turner. A sarokrúgást Nani végezte el, a középre ívelt labdába Brown ért bele, róla pedig a Sunderland hálójába került a játékszer, ezzel 1-0 a Unitednek.

 


A második félidõre sokkal pontosabb Unitedet láthatott a közönség, már ami a mezõnyben passzolt labdákat illeti.

A 64. percben nem kellett sok, hogy növelje elõnyét a hazai csapat. Hernandez fejelt kapura Nani szöglete után, de a gólvonalon álló Richardson menteni tudott, maradt az egy gólos elõny.

Nem sokkal késõbb egy vendég kapu elõtti kavarodás után Vidic lõtt kapura, Westwood védeni tudott, de a kipattanó éppen Evra elé került, aki egybõl kapura tette a labdát, ám a kapus óriási védéssel szögletre mentett.

Az utolsó tíz percre kezdett felébredni a vendég csapat, a 80. percben Larsson beadásáról maradt le éppen Bendtner.

A Sunderland idén a legtöbb gólt szerezte az utolsó 5 percben, megmutatták, hogy miért is. A kapuja elé szegezték a Unitedet, a vendégek szinte csak védekeztek és ha labdát szereztek, azt is csak elõre lõtték minél messzebb saját kapujuktól.

Ám egy szöglet után mégis a Vörös Ördögök elõtt adódott lehetõség. Carrick középrõl remekül passzolt Hernandeznek, aki 10 méterrõl nagyon csúnyán kapu fölé lõtt.

Végül nem változott az eredmény, bár nem egy szórakoztató meccsen, de sikerült gyõznie a hazaiaknak, ezzel közelebb kerültek a Cityhez.


Premier League, 11. forduló
Manchester United 1-0 Sunderland
Old Trafford, 75570 nézõ

Vezette: Lee Mason

United: Lindegaard - Jones, Vidic, Ferdinand, Evra - Nani, Fletcher(Fabio 92.), Park(Carrick 83.), Rooney, Welbeck(Berbatov 73.) - Hernandez
Nem használt cserék: De Gea, Diouf, Evans, Valencia

Sunderland: Westwood - Bardsley, Turner, Brown, Richardson - Larsson, Cattermole, Colback(Meyler 76.), Sessegnon(Elmohamady 76.) - Wickham(Ji 5.), Bendtner
Nem használt cserék: Carson, Egan, Gardner, McClean

Gólszerzõ: Brown 46' (öngól)

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!