Gary elismerõen beszélt Fergusonról

Gary Neville Sir Alex Ferguson klubnál töltött 25 évérõl beszélt...


Hogy összegeznéd Sir Alex teljesítményét?
Ennél a klubnál ilyen hosszú idõt eltölteni egészen megdöbbentõ. Soha nem hinnéd, hogy ilyen megtörténhet. A Manchester Unitednek volt egy Sir Matt Busbyja, szóval soha nem hinnéd, hogy van valaki, aki ismét annyi idõt tölt a klubbnál, ráadásul túlszárnyalva az õ sikereit. Óriási, amit Sir Alex ezért a klubbért tett: a sikerei, amilyen játékot megalkotott, ahogy a fiatalokat egészen a felnõtt csapatig felhozta és az a teljesítmény, amit elért a csapattal. Minden dologban igaza volt.

Mi az õ legnagyobb eredménye?
A sikeresség, amit oly hosszú idõn át elért különbözõ csapatokkal. Huszonöt év alatt négy vagy öt csapatot is épített, nem csak egy olyan csapat volt ez, amit megörökölt, vagy összevásárolt. Idõrõl-idõre változnia kellett. Minden bizonnyal öt csapatról beszélünk, amelyeket fel kellett építenie ahhoz, hogy elérje ezeket a sikereket. Egy menedzser rengeteget küzd, hogy felépítsen egy csapatot, de hogy egy menedzser öt csapatot is felépítsen, ráadásul ilyen sikereket elérve, az hihetetlen.

 


Mennyi siker múlt a fiatalok felhozatalában?
Azt mondta, ha elég jók vagyunk, meg fogjuk kapni a magunk lehetõségét. 1992-ben csatlakoztunk is az elsõ csapathoz, ráadásul nem csak egyedül, hanem 6-7 játékos együtt, így már az elsõ csapatig jutottunk úgy, hogy 10 éve már együtt szerepeltünk. Az öröksége egy kiemelt pontja lesz ez: felhozott minket 1992-ben, majd hét évre rá megnyertük a Bajnokok Ligáját.

Mi volt az áttörés az elsõ csapat felé?
Az igazi indulás a 95/96-os szezon elsõ napján volt, amikor minket fiatalokat betett a menedzser az Aston Villa elleni mérkõzésre. Rosszul kezdtünk, de a következõ hét nap során három gyõzelmet arattunk és verhetetlennek éreztük magunkat. Fiatal játékosként amit csak lehetett, mindent megnyertünk, szóval ez volt számunkra a következõ elõrehaladási lehetõség. Csapatként együtt az elsõ évünkben duplázni tudtunk és õ ezt tudta, hogy eljön. Mindenki másnál elõbb látta ezt, hitt bennünk, mi pedig elhoztuk neki ezt.

Mi az õ öröksége?
A hosszú élet és a sikeresség. Az a típusú futball, amit játszott, ahogyan a fiatalokat felhozta, rengeteg dolog még ezen kívül. De a legfontosabb a siker. Õszintén szólva a Manchester United egy futball klub, amelynek trófeákat kell nyernie, különféle dolgokat meg kell valósítania és a menedzser ezeket meg is tette. Több trófeát emelhetett a magasba, mint bármely más menedzser. Ez az õ hagyatéka!


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!