Az igazi Sir Alex

Sir Alex megbízható titkárnõje, Lyn Laffin immár negyed évszázada dolgozik együtt a menedzserrel és azt mondja, jobb fõnököt nem is tudna kérni...



 

Mik voltak az elsõ benyomásai Sir Alexrõl?
Még mindig emlékszem arra a napra, amikor megérkezett. Norman Davies [korábbi mez felelõs] bejött az irodába és azt mondta, hogy megszereztünk egy srácot Skóciából, aki a hírek szerint kissé tüzes és igazi hírneve van. Joy és Norman már oly sok menedzsert látott jönni és menni, én pedig csak arra gondoltam, 'Oh, Istenem'. Hallottam, ahogy jött fel a lépcsõn Archie-val énekelve, ami tetszett. Bejött, mindenkinek bemutatkozott és nagyon nyugodtnak tûnt. Olyan volt, mint egy lélegzetnyi friss levegõ. Tudta, hogy dolgunk van. Azért vették fel õt, hogy megbizonyosodjon arról, megnyerjük a bajnokságot és ha törik, ha szakad, ezt meg is kellett csinálnunk.

Hogyan írná le õt, mint fõnököt?
Õ egy igazán nagyszerû fõnök. Nagyon nagylelkû és törõdik az emberekkel. Ez az az oldala, amit szerintem nem sokan látnak. Csodálatos az idõs emberekkel, a beteg gyerekekkel, akik meglátogatják Carringtonban, a fiatal játékosoknak pedig iránymutatással és tanácsokkal szolgál. Mindenkit a klubnál a családja részeként kezel. Mindig azt mondja, 'mi egy család vagyunk és figyelnünk kell egymásra'. Régóta játékos felderítõként dolgozó két munkatárs elhunyt a közelmúltban, mely nagyon szomorú esemény volt - Két olyan személy, akik a kezdetektõl itt voltak. Õ pedig nagyon a szívére vette ezt, mert ezek az emberek igazán hûségesek voltak a klubhoz és hozzá is. Törõdik az emberekkel.

Még mindig élvezi az irodai éneklést?
[Nevet.] Õ mindig énekel. Bár sokunk általában nem halljuk azt, mert õ már 7 órakor az irodájában van, közülünk többen pedig csak fél 9 és 9 óra környékén érkezünk. Azt gondolom, amikor behajt a kapun, akkor is énekel. Azt hiszi magáról, hogy jó énekes.

Ki a kedvenc énekese?
Szereti Sinatrát és abból a korszakból mindenkit. Mindenféle zenét szeret. Meg lennél lepve, ha hallanád miket szeret. Van egy iPod-ja, tele zenékkel. Nagyon szereti a nagy show-kat és musicaleket is.

Meglepõdött, amikor a menedzser meggondolta magát visszavonulásával kapcsolatban?
Nem, mert mindig azt mondta nekem, a nyugdíjazás a fiataloknak van, akik más dolgot kezdhetnek el. Azt mondtam neki, a nyugdíj alatt olyan dolgokat tehetünk meg, amit nem tudunk megtenni eddig, mert teljes munkaidõben dolgozunk. Azt mondta: 'Nem, nem. Ha annyi ideje vagy a taposómalomban, mint mi, akkor nem tudsz kiszállni belõle.' És azt hiszem, ez nagyon igaz. Biztos vagyok abban, hogy amikor reggel felébred, arra gondol, mennyire fantasztikus az élete a Unitednél és ezért van õ bent mindig 7 órakor. Mindig olyan korán ébredt, mint egy gyerek, ez végigkísérte a munkával töltött évei során. Csodálatos munkamorállal rendelkezik, ami magával söpört minket is. Ébredéskor soha nem gondoltam azt, hogy 'oh ne, mennem kell dolgozni'. Felébredek és arra gondolok, hogy 'vajon ma mi történik majd'. Ugyanis minden nap más a Unitednél.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!