A hónap szurkolója: Okos Zsolt

November hónap szurkolójának Okos Zsolt, erdélyi olvasónkat választottuk meg, aki édesapja futballszeretetének és Manchester United iránti rajongásának köszönheti elhivatottságát a klub iránt. Zsolti, ha tehetné, Tom Cleverleyvel töltene együtt egy napot.


 1. Mondj pár szót magadról!

 

Sziasztok! Okos Zsoltnak hívnak, 19 éves erdélyi srác vagyok. Nagyon szeretek sportolni és fõképpen focizni. Már kis gyerek korom óta focirajongó vagyok, édesapám is Manchester United rajongó volt és tõle örököltem a Vörös Ördögök iránti tiszteletét és megbecsülését. Amióta az eszemet tudom United szurkoló vagyok, és maradok amíg a szívem dobog!

 

2. Ha választanod kellene, melyik a számodra legemlékezetesebb United gól?

 

A számomra legemlékezetesebb United gól Wayne Rooney nevéhez fûzõdik, amikor a tavalyi szezonban, egész pontosan 2011. február 2-án, az Old Traffordon azt a szédületes és nagyon fontos ollózós gólt szerezte a City ellen, amivel megszereztük a gyõzelmet 2-1 arányban és hatalmas lépést tettünk a 19. bajnoki cím megszerzése felé. Megnézem!

 

3. Hasonlóképpen kíváncsiak vagyunk a kedvenc MU meccsedre!

 

A kedvenc Manchester United mérkõzésemhez kicsit hátrább kell lapozni az archívumban. A 2007-es AS Roma elleni Bajnokok Ligája mérkõzés, amelyre nagyon szívesen gondolok vissza. A Romát egy nagy hetessel küldtük haza az Álmok Színházából, azonban az idei szezonban az Arsenal elleni 8-2 sem elhanyagolható mérkõzés. A Roma meccsnek azonban nagyobb súlya volt, ezért az én szívemben az a mérkõzés elõrébb található! Habár United szurkolóként minden meccs emlékezetes számomra, hiszen láthatom játszani a pályán a srácokat.

 

4. Az eddigiek alapján mi legyen a csatáraink sorsa a szezon végeztével?

 

Rooney remélem még sokáig marad az Old Traffordon és azt is remélem, hogy a szezon végéig még jó pár gólt lõ majd, és akkor esélyes lehet a gólkirályi címre is akár. Danny Welbecket nagy tehetségnek tartom és nagyon szeretném, ha szerves részét képezné a továbbiakban is a United gárdájának. Javier Hernández, vagyis "Borsócska" egy nagyon robbanékony és a United számára felbecsülhetetlen érték. Remélem Sir Alex nem akar megszabadulni tõle a késõbbiekben sem. Federico Macheda egy nagyon fiatal tehetség, csak sajnos nem kap elég játéklehetõséget, szívesen látnám kölcsönben egy olyan csapatnál, ahol több szerepet kap és meg tudja mutatni tudását. Akkor talán idõvel bekerülhetne a kezdõbe is, hiszen példának okáért Tom Cleverley egy szezont végigfocizott a Wigannél és most sokszor kezdõként várjuk õt a pályára.

 

5. Véleményed szerint kitart-e a City májusig?

 

Szerintem a City csak akkor tart ki májusig, ha a BL szereplést feladja és csak a bajnokságra koncentrál. Mivel még új terület számukra a Bajnokok Ligája és még nincsenek hozzászokva a heti két mérkõzéshez, így nehezebben fogják bírni. Nem mondom, hogy nem elég erõsek, de mindkét kupasorozatot biztosan nem fogják megnyerni. A keretük az egyik legerõsebb keret a Premier League-ben. Nagyon remélem, hogy majd a bajnokság elõrehaladtával õk is elkezdenek hibákat ejteni, mint tavaly a Chelsea, és akkor az öt pont hátrányt könnyen ledolgozhatjuk és még ki is építhetünk magunknak akár egy kisebb fajta pontkülönbséget. 

 

6. Milyen Manchester United szurkolói kellékekkel rendelkezel?

 

A szurkolói kellékeim száma igencsak szerény. Egy "Manchester United Football Club Est 1878"-as zászló van kitûzve a szobám falára. Van egy fafaragásom, ami a Manchester United logóját ábrázolja. Van még egy Unitedes bögrém. Ja és kicsi korom emlékét õrzõ 1999-es United mezem is van, amit nagyon nagy becsben tartok! 

 

7. Mennyire vagy elégedett a ManUtdFanatics.hu-val, és miben változtatnál az oldalon?

 

Az oldallal nagyon elégedett vagyok. Nagyon magas színvonalat képvisel a szurkolói oldalak között. Amit változtatnék az mondjuk egy képgaléria lenne, ahová a hétvégi meccsek fõbb eseményeirõl tennétek fel képeket. Ezen kívül a tippjáték rendszere lenne: én adnék pontokat a helyes gólkülönbséget helyesen megtippelõknek is. Másképp nagyon elégedett vagyok az oldal kinézetével és a tartalommal is. Le a kalappal az oldal készítõi elõtt. Elismerésem.

 

8. Ha együtt tölthetnél egy napot az egyik játékosunkkal, ki lenne az, és miért?

 

Ha lenne lehetõségem egy napot eltölteni egy Manchester United játékossal, akkor az biztosan Tom Cleverley lenne. Hogy miért? Azért mert egy nagyon fiatal játékos és figyelemreméltó teljesítményt nyújt. Érdekelne nagyon, hogy honnan van ez a nagy kitartása és magabiztossága, ami Sir Alex Fergusonnak is szemet szúrt, és bizalmat szavazott már több tétmérkõzésen is. Nagyon szeretem a játékát és a gondolkodásmódját. Szeretnék olyan emberré válni, mint õ, és akkora erõbedobással, kitartással dolgozni egy célért, mint Tom Cleverley.

 

9. Állítsd össze a mindenkori kedvenc United kezdõdet!

 

De Gea - Evra - Vidic - Ferdinand - Gary Neville - Giggs - Carrick - Scholes - Ronaldo - Rooney - Tevez

 

10. Üzenj valamit a hazai United drukkereknek!

 

Én csak annyit üzennék a hazai United drukkereknek, hogy ha egy klubot szeretni lehet, az biztosan a Manchester United. Mivel nincs még egy ilyen hírnévvel és múlttal rendelkezõ klub a világon. Ha éppen rosszul játszik a csapatunk, akkor is álljunk mellettük és ne ócsároljuk õket. Ha bízunk bennük, akkor nagyon sok mindenre képesek. Legyünk mi közösen egy tizenkettedik játékos a United színeiben és fejben vonuljunk ki meccsrõl meccsre velük a pályára és vezzesük gyõzelemre a Vörös Ördögöket. Csak ennyit üzennék nektek kedves szurkolótársaim!

 

 

Korábbi pályázatok:

A hónap szurkolója - 2011. szeptember

A hónap szurkolója - 2011. október

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!