Jones is egy lehetõség a középpályán

Sir Alex Ferguson is osztja azok véleményét, akik dicsérõ szavakkal illetik a Manchester United nyári igazolását, Phil Jones-t, és elárulta, hogy az egykori Blackburn-játékos is egy opció a Vörös Ördögök középpályáján való szereplésre.


Jones ugyanúgy a középpályán foglalt helyet az angol válogatott Spanyolország és Svédország elleni válogatott barátságos mérkõzésén, mint tette azt nem is oly rég a Liverpool elleni 1-1-re végzõdõ idegenbeli bajnokin.

 

A Háromoroszlánosok szövetségi-kapitánya, Fabio Capello a tinédzsekorú játékost Franco Baresihez hasonlította, miután teljesen lenyûgözte sokoldalúsága, és Jones menedzsere, Sir Alex Ferguson is csak szuperlatívuszokban tud beszélni az Old Traffordon villámgyorsasággal beilleszkedõ, alapvetõen védõ poszton szereplõ játékosról.

 

"Szerintem mióta hozzánk igazolt, nem is igazán figyelemre méltó, inkább szembetûnõ fejlõdésen ment keresztül, fõleg annak tudatában, hogy még csak 19 éves, és hogy mekkora lépés volt számára a Blackburntõl a Unitedhez igazolni. Egészen egyszerûen fantasztikus" - kezdte.

 

"Bárhol képes játszani, ebben biztos vagyok, sokoldalú, kétlábas, gyors és jó meglátásai vannak a játék során. Úgyhogy nem lepett meg, hogy Fabio [Capello] miket mondott róla. Szerintem õ egy nagyon nagy hatású játékos lehet számunkra és az angol válogatott számára is a következõ években."

 

 

Tom Cleverley a vártnál hosszabbra tehetõ hiánya sokakban kétségeket vetett fel a Vörös Ördögök középpályájának összeállítását illetõen, de a skót menedzser meg van róla gyõzõdve, hogy Jones megfelelõ alternatívát jelenthet ezen a poszton.

 

"Vannak opcióink a középpályán" - tette hozzá.

 

"Michael Carrick már visszatért, és ott van még Darren Fletcher és Ryan Giggs is. Ha azt akarom, akkor játszathatom Phil Jones-t is ezen a poszton, de Darron Gibson is lassan játszhat, és Wayne Rooney is játszott már ott. Ji-sung Park is bevethetõ ezen a poszton, és a múltban erre többször is volt példa. Szóval vannak lehetõségeink, úgyhogy nem aggódom túlzottan - boldog vagyok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!