A siker titka: Vissza az alapokhoz!

A Manchester United képessége, hogy képes alkalmazkodni egy-egy csapás utáni helyzethez újból kifizetõdött, véli a csapatot leghosszabb ideje szolgáló játékos, Ryan Giggs.


A Vörös Ördögök most már sorozatban öt gyõzelemnél járnak, amely idõ alatt, pontosan 450 perc alatt, egyetlen egy gólt sem kaptak, mióta a Manchester City ellen megsemmisítõ vereséget szenvedtek. Ryan Giggs szerint a védekezésükben való elõrelépés nagyban köszönhetõ a stílusbeli váltásuknak.

 

"Visszatértünk az alapokhoz és a City elleni meccs óta remekül védekezünk" - kezdte Giggs a Swansea City felett aratott 1-0-s gyõzelmet követõen a MUTV-nek.

 

"És itt most nem csak a City ellen kapott gólokról van szó, nem csak ezek bántottak minket, hanem hogy milyen nagy helyzeteket dolgoztak ki ellenünk a többi mérkõzésen."

 

"Az ellenfeleink túl sok lehetõséget dolgozhattak ki, a kapusunknak, David de Gea-nak pedig túl sokszor kellett védenie."

 

"A védekezésünk szilárdsága olyan dolog, amelyre mindig büszkék voltunk, nem csak a védelem, hanem az egész csapat szintjén."

 

"A Swansea kiváló futballt mutatott be ellenünk, jól tartották a labdát, de nem igazán okoztak számunkra kellemetlenséget. Kemény mérkõzés volt ez a középpályásaink és a támadóink számára, de hátul nagyon jól védekeztünk és nekik nem is volt túl sok helyzetük."

 

 

Nem volt túl sok lehetõsége a Unitednek se, de Giggs szerint a Vörös Ördögöknek megvolt az a játékosuk, aki elvégezte a gólszerzéssel járó feladatot.

 

"Amikor Chicharito a pályán van, tudod, hogy ha egy bizonyos területre passzolod a labdát, õ ott lesz, és többször szerez gólt, mint nem."

 

"Nagyszerû érzés volt számomra, hogy elõkészíthettem a gólját, illetve hogy begyüjthettünk elsõ gyõzelmünket Walesben a Premier Leagueben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!