A hónap szurkolója: Gyõrffy Gábor

December hónap szurkolója egy nemeskoltai srác, Gyõrffy Gábor lett, aki a gyõri Széchenyi István Egyetemen végzi tanulmányait. Gábor a FIFA év edzõje díját Sir Alex Fergusonról nevezné el, és Bainesszel, valamint Rodwellel erõsítené meg a csapatot.


1. Mondj pár szót magadról!

 

Sziasztok! Gyõrffy Gábor vagyok 21 éves, Nemeskoltáról. A Széchenyi István Egyetemre járok Gyõrbe, harmadéves mûszaki szakoktató szakos hallgató vagyok. Mióta az eszemet tudom a United-nek szurkolok. Szabadidõmben szeretek zenét hallgatni, bulizni. Régi, hûséges olvasója vagyok az oldalnak és jogelõdjeinek.
 
2. Ha választanod kellene, melyik a számodra legemlékezetesebb United gól?
 
Nehéz kérdés, rengeteg kedvencem van (nyilván Solskjaer BL-gyõzelmet érõ gólja mindenki számára a "leglegleg"), de ha egyet kell kiemelni, amelyiket talán a legtöbbször láttam és amelyik a leginkább megborsóztat, az Michael Carrick második gólja a Róma elleni 7-1 alkalmával. Az volt a hatodik, és véleményem szerint a legdemoralizálóbb az olaszok számára. Az egész élmény Hajdú B. István mondataival vált felejthetetlenné. Megnézem!
 
3. Hasonlóképpen kíváncsiak vagyunk a kedvenc MU meccsedre!
 
Kedvenc United meccsem is rengeteg van, legbetegebb élményem 2005-bõl az Arsenal elleni meccs, mikor a Highburyben nyertünk 4-2-re. A meccs Keano és Vieira összetûzésével kezdõdött már a játékoskijáróban. Ez az egész meccsre rányomta a bélyegét, hihetetlen meccs kerekedett belõle, igazi angol csúcsfoci volt végig, pokróckemény belemenésekkel, óriási irammal. Cristiano Ronaldo azon a napon lopta be magát végképp sokak szívébe, O’Shea gólja pedig egészen elképesztõ volt a végén. Megnézem!
 
4. Milyen emléket állítanál még Sir Alex Fergusonnak?
 
Az Old Trafford átnevezése szerintem Sir Alexnek sem tetszene, nem is nagy divat Angliában egy személyrõl elnevezni egy arénát. A szoborról már volt szó, az meg is fog valósulni. Olyat tudnék még elképzelni, hogy a FIFA év edzõje díjat nevezzék el róla. Ennél nagyobb elismerést véleményem szerint nem kaphat egy edzõ. Biztos, hogy örökre szívünk azon csücskében lesz a Fõnök, ahol a nekünk igazán kedves dolgokat raktározzuk, a többi csak csinnadratta.
 
5. Ha 2-2 játékostól meg kellene válnod és igazolnod, kik lennének azok?
 
A két távozó Kiko Macheda és Mame Biram Diouf lenne. Egyikõjük sem kapja meg a lehetõséget, nyilván nem ok nélkül. Mindkettejük fiatal, kívánnám nekik, hogy fussanak be szép karriert, viszont úgy gondolom, hogy a Unitedbe õk kevesek. A két érkezõ pedig Leighton Baines és Jack Rodwell lenne, mindkettejük az Evertonból. Baines egy rendkívül alulértékelt balhátvéd, kiváló rúgótechnikával. Egyik választásom azért is esett rá, mert nincs nagyon emberünk balhátvédben Evra mellett, mikor felmerül a rotáció kérdése. Rodwellt úgy gondolom nem kell bemutatni, ilyen játékosra van szüksége jelen pillanatban a csapatnak, mindemelett még nagyon fiatal, nagyon sokat látok benne.
 
6. A nemzeti válogatottak közül melyik csapatnak szurkolsz és miért?
 
A válogatottaknak nem szoktam kifejezetten szurkolni, talán Anglia áll hozzám a legközelebb a United játékosok miatt. Világversenyeken is nekik szoktam szorítani, de "United>England". Titkon a magyar válogatottól is várom mindig az áttörést.
 
7. Milyen sportokat szeretsz még a focin kívül és kik a kedvenc sportolóid?
 
A focin kívül a kosárlabdát követem még. Az NBA-bõl kedvenc játékosaim Dirk Nowitzki és Derrick Rose, kedvenc csapatom nincs. Ha a hazai kosárlabdáról van szó, akkor pedig a Körmendnek szorítok.
 
8. A környezetedben hány United drukkert ismersz és tagja vagy-e bármilyen helyi United közösségnek?
 
Ismerek jó párat. Gyõrben baráti körben szoktam nézni az aktuális meccseket az egyetemi klubban. Itt a Unitednek van a legnagyobb szurkolótábora.
 
9. Állítsd össze a mindenkori kedvenc United kezdõdet!
 
Jöhetnék a régi nagyokkal, nem teszem. Azokból állítom össze a kedvenc 11-em, akiket láttam is játszani:
 
Edwin van der Sar - G. Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Denis Irwin - David Beckham, Paul Scholes, Roy Keane, Ryan Giggs - Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney
 
10. Üzenj valamit a hazai United drukkereknek!
 
Kedves szurkolótársaim! A világ legfantasztikusabb csapatának szurkoltok, viseljétek ezt felelõsséggel. Szeressétek akkor is, ha nem úgy megy a szekér, ahogy elvárjuk. Ez a csapat nem tud "csak úgy" valamit nyerni, tudjátok ezt ti is. "We'll keep the red flag flying high, 'Coz Man United will never die."
 
 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!