Ferguson: Ole lehet a jövõ United-menedzsere

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United játékoslegendája, Ole Gunnar Solskjaer potenciálisan esélyes, hogy átvegye helyét menedzserként az Old Traffordon.


Nemrég jelentette be a skót menedzser, hogy még további három éven keresztül kívánja irányítani a Vörös Ördögöket. Ezt követõen számos olyan pletyka látott napvilágot, hogy Pep Guardiola vagy José Mourinho veszi majd át a helyét, ám szerinte a szakmát még csak tanuló Solskjaer ideális lenne erre a nagy nyomással járó feladat kezelésére.

 

Emellett Ferguson úgy véli, hogy az egykori norvég csatár máris egy lépéssel korábbi, azóta edzõként tevékenykedõ játékosai elõtt jár, hiszen õ mindig is tudta, hogy menedzser szeretne lenni.

 

Többek között Bryan Robson, Mark Hughes, Steve Bruce és Roy Keane is edzõsködésbe kezdett játékospályafutása végeztével különbözõ sikerességgel, azonban a 70 éves edzõlegenda szerint Solskjaer évekig tartó felkészülése az edzõi létre, például azzal, hogy minden edzésrõl jegyzetet készített, hatalmas elõnyt jelent számára a többi ex-Unitedes edzõvel szemben.

 

"Szerintem manapság sok futballista esetében a legnagyobb probléma az, hogy amikor pályafutásuk végéhez érnek, úgy döntenek, hogy edzõnek állnak, mert a fejükben nincs más opció, amit szerintük képesek lehetnének csinálni" - kezdte Sir Alex.

 

"Velük szemben Ole mindig is szeretett volna a futball mellett maradni, már korán arra készült, hogy edzõként vagy menedzserként folytatja pályáját, amely valóra is vált. Ezzel õ sokkal nagyobb esélyt adott magának, mint mások."

 

Solskjaer, aki korábban a Manchester United tartalékcsapatának edzõjeként tevékenykedett, elsõ menedzseri munkájaként rögtön norvég bajnoki címhez segítette az elõtte ilyen magasságokban még soha nem járó Molde együttesét 2011-ben.

 

 

Éppen ezért Ferguson úgy érzi, hogy az immáron kollégájáak tekinthetõ 38 éves egykori támadó, akit októberben a Portsmouth edzõi posztjával is kapcsolatba hoztak, minden szükséges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy top menedzserré váljon.

 

"Megvan benne egy belsõ keménység, ez nem lehet kérdéses" - tette hozzá.

 

"Egyébként õ egy nagyon kedves ember, finom viselkedéssel."

 

"Ha egy olyan klubhoz kerülsz Norvégiában, amely története során még soha nem nyerte meg a bajnokságot, te neked ez pedig sikerül, akkor benned megvan valami olyan, ami ehhez a szakmához kell."

 

"Odavitte a saját edzõi stábját. Két edzõt is vitt a Unitedtõl, hogy kitudja építeni azt a sturktúrát, amelyet szeretett volna, úgyhogy nagyon jól tudta, hogy mi miért fog történni. Egy nagyon hasznos dolog tud lenni a menedzseri szakmában, ha képes vagy jó döntéseket hozni."

 

"Valószínûleg ez az egyik legfontosabb dolgok egyike, õ pedig képes volt döntéseket hozni, úgyhogy igen, még nagyon sokra viheti." 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!