Le Bon hisz a Unitedben

Simon Le Bon 1978 óta volt a Duran Duran híres frontembere, a Unitednek való szurkolása azonban régebb óta kezdõdött, egészen 1968-ig kell visszamenni az idõben ehhez. Az énekessel olvashattok most interjút...


Mi a legkorábbi emléked a Unitedrõl?
1968-ban volt mindez, otthon voltam édesapámmal. A hátsó szobában volt és rámkiáltott, 'gyere, nézd meg ezt'. Ami nem volt más, mint a United és a Benfica közötti Európa-kupa döntõje. Csak arra emlékszem, láttam, hogy Georgie Best kicselezi a kapust [a United második góljánál], ettõl kezdve lett a United az én csapatom egy életre.

Mi a legjobb dolog abban, hogy Vörös Ördög vagy?
Van néhány dolog. Kaptam pár nagyszerû barátot a labdarúgástól és szeretem követni ezt a csapatot, amely ilyen nagy múlttal és tradícióval bír. A piros színt is nagyon szeretem, úgyhogy a Unitednek kellett szurkolnom!

Milyen gyakran látogatsz az Old Traffordra?
Általában kétszer vagy háromszor egy szezon során, de mindig megtalálom a módját, hogy kimehessek.

 


Mi volt a kedvenc pillanatod az Old Traffordon?
Kiemelkedik az, amikor elõször mentem ki. Ez 1977 újév napján volt az Aston Villa ellen. A Stretford Enden álltam és büntetõt kaptunk. Miközben vártunk a 11-esre, egy fickó felemelt az egész tömeg fölé és mindenki elkezdett énekelni, kiabálni. Belõttük a büntetõt, nyertünk a Villa ellen, de az a pillanat bámulatos volt számomra.

Ha egy napra helyet cserélhetnél egy játékossal, ki lenne az és miért?
[Kis szünetet tart, hogy gondolkozzon.] Mivel kapus voltam, így talán az egyik kapust mondanám. Nagy szurkolója vagyok David de Geának - nagyon tehetséges játékos. Szeretném látni, hogyan tudnék kivédeni lövéseket, szóval õt mondom.

Ha meg lehetne hívni egy játékost egy napra, hogy a bandában zenéljen, ki lenne az?
Határozottan Ryan Giggs. Õ egy nagyszerû srác és azt hallottam, nagy zene rajongó, õ megfelelõ lenne.

Mesélj arról a napról, amikor találkoztál a menedzserrel és néhány játékossal!
John Taylort és engem meghívtak Carringtonba és ahogy odaértünk, Sir Alex elsõ szavai ezek voltak: 'elkéstetek'. Néztük a srácokat edzés alatt, közben elcsevegtünk a menedzserrel és Roy Keane-nel, aki elõzõ este ott volt a koncertünkön. John azt mondta Roynak, hogy biztos a felesége ötlete volt, hogy eljöjjenek a bulira, mire Roy annyit mondott, 'nem, az enyém volt'.

Végezetül hogyan látod a szezon második felét?
Nagyon nyugodtan érzem magam emiatt és úgy vélem nagyszerû esélyünk van, hogy újabb trófeát nyerjünk. Voltak jó és rossz dolgok ebben a szezonban - a derbi vereség, a BL kiesés valóban nagy csapás volt, de mindkettõ ébresztõen hatott és azt hiszem, reális esélyeink vannak a szezon hátralévõ részében. Fantasztikus csapatunk van, amely nagy dolgokra képes. Csak össze kell állnia mindennek és hiszem, hogy ez lesz.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!