A hónap szurkolója: Tóth Judit

Két okból is rendhagyó a januári választásunk, hiszen elsõ ízben lett hónap szurkolója nõi olvasónk, és egy - immár - a saját szerkesztõségünk kötelékeibe tartozó United drukker. Judit aktív szerepet vállal a hazai fanok összetartásában.


  1. Mondj pár szót magadról!

Sziasztok! Tóth Judit vagyok, 6 éve költöztem a családommal egy Debrecen közeli helységre, Hajdúbagosra, de egyébként tõsgyökeres debreceninek vallom magam. Látványtervezéssel foglalkozom. Egyetlen csapatért rajongok és ez a Manchester United.
 
2. Ha választanod kellene, melyik a számodra legemlékezetesebb United gól?
 
Egyértelmû: Rooney ollója a City ellen! Aki ismer az tudja, hogy egyébként is Roo fan vagyok, de azt a gólt, még a rivális szurkolók is elismerik. Elárulok egy titkot, remélem nem fog rám neheztelni emiatt senki! Van egy Chelsea drukker barátom, és tudjátok melyik a kedvenc gólja? A Rooney olló! Azt hiszem ennél nagyobb bizonyíték nem kell. Nagyon csalódtam, hogy nem õ nyerte el a Puskás-díjat, de nekem akkor is az õ gólja - nem az év - hanem az évtized legszebb gólja. Hajrá Rooney! Megnézem!
 
3. Hasonlóképpen kíváncsiak vagyunk a kedvenc MU meccsedre!
 
Úgy gondolom, ezzel sokan így vagyunk, de egyszerûen nem írhatok más meccset, mert ha csak meghallom, hogy MU-Chelsea BL-döntõ, már a hideg futkos végig rajtam. Nem tudom megmondani hányszor néztem vissza, de akárhányszor megteszem, olyan érzés kerít hatalmába, amit nagyon kevés alkalommal érezhet az ember élete során. Szerintem tudjátok mire gondolok. Ezért nem is beszélek róla többet. Nézzük a videót!
 
4. Véleményed szerint mekkora hasznára lehet Scholesy a csapatnak?
 
Na hát Scholesy... õ meg a másik kedvencem. Véleményem szerint pontosan akkora hasznára lehet a csapatnak, mint amekkora hasznára volt húsz éven keresztül, és errõl oldalakat lehetne írni, de azt hiszem ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Szerintem Scholes a visszatérésével többet ad a csapatnak, mintha maradt volna. Mivel az, hogy õ megtette ezt az óriási gesztust a csapatért, az olyan lelkierõvel tölt fel mindenkit - szurkolókat és játékosokat egyaránt -, ami segít túljutnunk a sérülési válság okozta kudarcokon. Új erõvel tölt fel mindannyiunkat. Persze nem elhanyagolható az sem, hogy ki más lehetne Paul Scholes helyére a legmegfelelõbb ember, mint maga Paul Scholes. Az õ tapasztalata létfontosságú a középpályán, egyénisége pedig elengedhetetlen a csapat számára. Nekem Scholesy az egyik legtisztább tükörképe a Manchester United szellemiségének. Elmondhatatlanul örülök a visszatérésének.
 
5. Elhamarkodott, vagy jó döntés volt Gibsont eladni az Evertonnak?
 
Ha Gibsont nézem akkor az õ szempontjából, az õ érdekeit figyelembe véve jó döntés volt. Viszont a United szempontjából sajnálom, hogy elment, mert õ egy nagyon tehetséges futballita.
 
6. Figyelemmel követed az Afrikai Nemzetek Kupáját?
 
Ahogyan ez korábban sem volt ránk jellemzõ, jelenleg sem hemzsegnek - több élcsapattal ellentétben - a keretünkben afrikai játékosok, így engem személy szerint nem fog meg ez a kontinens viadal. Viszont némely riválisunknál kulcsjátékosok hiányozhatnak a torna végett, úgyhogy ebbõl a szempontból talán még örülhetünk is neki.
 
7. Milyen hobbijaid vannak, mit szeretsz csinálni szabadidõdben?
 
Manchester Unitedról szóló verseket, indulókat, dalokat írok és fordítok, és nagyon élvezem a United történelmével kapcsolatos témákat olvasgatni, sokat böngészgetek ezzel kapcsolatban a neten. Ezenkívül látványtervezéssel foglalkozom, minden képszerkesztéssel és tervezéssel összefüggõ dolog érdekel.
 
8. Részt vettél-e korábban a ManUtdFanatics.hu által szervezett szurkolói focin, és ha nem, eljönnél-e egy hasonló rendezvényre?
 
Sajnos még nem, de ha lenne, szívesen elmennék. Viszont a ManUtdFanatics.hu által szervezett közös meccsnézésen már több alkalommal is. Nagyon jó érzés együtt szurkolni, ilyenkor megsokszorozódik a gólöröm. Amikor együtt ugrunk fel és éljenzünk a rajongótársakkal, az egy csodálatos érzés. Ilyenkor sokkal erõsebben érvényesül, hogy összetartozunk. A meccs után pedig jókat beszélgetünk. Dzsubák Tomi a fõszervezõ, aki érdekes kérdésekkel szokott készülni, amit a meccs után megvitatunk. Remek kis társaság kovácsolódott össze, de hát nem is lehet ez másként, mivel mind United szurkolók vagyunk.
 
9. Állítsd össze a mindenkori kedvenc United kezdõdet!
 
Van der Sar - Gary Neville, Bruce, Vidic, Byrne - Beckham, Scholesy, Robson, Giggs
- Rooney, Law.
 
10. Üzenj valamit a hazai United drukkereknek!
 
Az üzenetem a "Mi és a United" címû versem egy részlete:
 
Csodálatos Old Trafford, a mi otthonunk,
õrzi a jövõnk és a múltunk,
a verejtéket, a vért és a könnyeket,
a tapsot, a gyõzelmet és az ünnepet.
Hogy mit jelent a Manchester United?
Ezt csak mi tudjuk, kik imádjuk rajongásig.
Ha olvasod ezt a verset, akkor érted,
mert akkor te is ugyanezt érzed,
Van egy csapat, amit ugyanúgy szeretsz,
akár nyersz, vagy veszítesz,
legyen a jelszavad mindig,
Glory, glory Man United!
 
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!